Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків

Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків

6 Липня 2018
984

Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків

984
Понад 300 представників ЗМІ 6 липня під час «Донбас Медіа Форуму 2018» у Харкові підписали звернення на підтримку донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який утримується в полоні бойовиків в окупованому Донецьку та оголосив голодування.
Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків
Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків

Про це повідомляє «Українська правда».

Звернення медійників планується передати учасникам переговорів у форматі «нормандської четвірки».

Як повідомляється, у документі сказано, що про стан здоров'я Асєєва нічого невідомо з часу його зникнення 2 червня 2017 року. Відзначається, що, за інформацією з достовірних джерел, він був викрадений бойовиками так званого «МГБ ДНР».

«"Злочин" Станіслава в тому, що йому вдалося до арешту з точністю документального кіно відобразити в своїх текстах те, що відбувалося по той бік лінії розмежування. Він називав своїми іменами ті події, які відбувалися на той момент в невизнаній республіці», - заявив організатор «Донбас Медіа Форуму» Олексій Мацука.

Учасники Форуму звернулися також до президента України і представників Міністерства закордонних справ з вимогою активізувати зусилля і тиск через міжнародні структури на «ляльководів "ДНР"», щоб домогтися безумовного звільнення Станіслава Асєєва.

«Часу немає, кожна хвилина зволікання може стати фатальною», - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, «Донбас медіа форум», який розпочався в п’ятницю, 6 липня, в Харкові, відкрився оплесками на знак солідарності з журналістом Станіславом Асєєвим, який вже понад рік перебуває в полоні у бойовиків «ДНР», а тиждень тому оголосив голодування.

Нагадаємо, Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

5 липня 2018 року колишній нардеп Єгор Фірсов повідомив, що Асєєв вже тиждень як оголосив голодування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
984
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду