detector.media
06.07.2018 19:01
Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків
Понад 300 медійників підписали звернення на підтримку журналіста Асєєва, який голодує в полоні бойовиків
Понад 300 представників ЗМІ 6 липня під час «Донбас Медіа Форуму 2018» у Харкові підписали звернення на підтримку донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який утримується в полоні бойовиків в окупованому Донецьку та оголосив голодування.

Про це повідомляє «Українська правда».

Звернення медійників планується передати учасникам переговорів у форматі «нормандської четвірки».

Як повідомляється, у документі сказано, що про стан здоров'я Асєєва нічого невідомо з часу його зникнення 2 червня 2017 року. Відзначається, що, за інформацією з достовірних джерел, він був викрадений бойовиками так званого «МГБ ДНР».

«"Злочин" Станіслава в тому, що йому вдалося до арешту з точністю документального кіно відобразити в своїх текстах те, що відбувалося по той бік лінії розмежування. Він називав своїми іменами ті події, які відбувалися на той момент в невизнаній республіці», - заявив організатор «Донбас Медіа Форуму» Олексій Мацука.

Учасники Форуму звернулися також до президента України і представників Міністерства закордонних справ з вимогою активізувати зусилля і тиск через міжнародні структури на «ляльководів "ДНР"», щоб домогтися безумовного звільнення Станіслава Асєєва.

«Часу немає, кожна хвилина зволікання може стати фатальною», - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, «Донбас медіа форум», який розпочався в п’ятницю, 6 липня, в Харкові, відкрився оплесками на знак солідарності з журналістом Станіславом Асєєвим, який вже понад рік перебуває в полоні у бойовиків «ДНР», а тиждень тому оголосив голодування.

Нагадаємо, Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

5 липня 2018 року колишній нардеп Єгор Фірсов повідомив, що Асєєв вже тиждень як оголосив голодування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY