Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом

Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом

2 Червня 2018
4350

Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом

4350
Отар Довженко не подужав здолати 500 кілометрів за 45 хвилин, тому не знає, чи є він у «списку 47».
Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом
Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом

Керівника Центру моніторингу та аналітики громадської організації «Детектор медіа» Отара Довженка 1 червня запрошували до Служби безпеки України на «зустріч у справі Аркадія Бабченка». Він, утім, не сприйняв дзвінок всерйоз, адже його викликали до СБУ не в тому місті, де він мешкає.

«Дзвінок із незнайомого номера я отримав о 16.13, – розповідає Отар Довженко. – Чоловік назвався Андрієм із Служби Безпеки України і сказав, що хотів би запросити мене на зустріч о 17.00 на вулицю Володимирську. Я відповів, що СБУ точно знає, що я мешкаю у Львові й не зможу прибути до Києва за сорок п’ять хвилин, і порадив краще готуватись до пранків».

За словами Отара Довженка, він був упевнений в тому, що його намагались розіграти, поки не побачив розповіді журналістів про зустріч в СБУ. «Не думаю, що я можу бути у списку, – каже Отар Довженко. – Але в разі чого сподіваюся, що спецслужби попередять мене про це в якийсь більш реалістичний спосіб». «Детектор медіа» звернеться до Служби Безпеки України з запитом щодо того, чи є у «списку потенційних жертв Кремля» наш працівник.

P.S. Джерело «Детектора медіа» в СБУ повідомило нам, що всім, хто є в «списку 47-ми», повідомлять про це повісткою і всім нададуть охорону.

Як відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел «ДМ» та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах, на закритій зустрічі, окрім Ганапольського та Кисельова, були присутні: Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Сергій Грішин, Олексій Мустафін, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Більшість з тих, хто начебто був у списку та був присутнім на зустрічі, так чи інакше або пов’язані з Росією особисто, або займаються російською тематикою як журналісти.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

У четвер, 31 травня, ввечері журналіст розповів колегам на брифінгу, чому погодився брати участь у спецоперації СБУ з інсценування його вбивства.

Журналіст Аркадій Бабченко позитивно відреагував на пропозицію Президента України Петра Порошенка про допомогу в оформленні українського громадянства.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім 30-ти особам, які були у списку організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону. Від учасників зустрічі 1 червня стало відомо, що у списку не тридцять, а сорок сім осіб.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4350
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду