detector.media
02.06.2018 18:00
Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом
Журналіста «Детектора медіа» викликали в СБУ, але помилилися містом
Отар Довженко не подужав здолати 500 кілометрів за 45 хвилин, тому не знає, чи є він у «списку 47».

Керівника Центру моніторингу та аналітики громадської організації «Детектор медіа» Отара Довженка 1 червня запрошували до Служби безпеки України на «зустріч у справі Аркадія Бабченка». Він, утім, не сприйняв дзвінок всерйоз, адже його викликали до СБУ не в тому місті, де він мешкає.

«Дзвінок із незнайомого номера я отримав о 16.13, – розповідає Отар Довженко. – Чоловік назвався Андрієм із Служби Безпеки України і сказав, що хотів би запросити мене на зустріч о 17.00 на вулицю Володимирську. Я відповів, що СБУ точно знає, що я мешкаю у Львові й не зможу прибути до Києва за сорок п’ять хвилин, і порадив краще готуватись до пранків».

За словами Отара Довженка, він був упевнений в тому, що його намагались розіграти, поки не побачив розповіді журналістів про зустріч в СБУ. «Не думаю, що я можу бути у списку, – каже Отар Довженко. – Але в разі чого сподіваюся, що спецслужби попередять мене про це в якийсь більш реалістичний спосіб». «Детектор медіа» звернеться до Служби Безпеки України з запитом щодо того, чи є у «списку потенційних жертв Кремля» наш працівник.

P.S. Джерело «Детектора медіа» в СБУ повідомило нам, що всім, хто є в «списку 47-ми», повідомлять про це повісткою і всім нададуть охорону.

Як відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел «ДМ» та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах, на закритій зустрічі, окрім Ганапольського та Кисельова, були присутні: Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Сергій Грішин, Олексій Мустафін, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Більшість з тих, хто начебто був у списку та був присутнім на зустрічі, так чи інакше або пов’язані з Росією особисто, або займаються російською тематикою як журналісти.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

У четвер, 31 травня, ввечері журналіст розповів колегам на брифінгу, чому погодився брати участь у спецоперації СБУ з інсценування його вбивства.

Журналіст Аркадій Бабченко позитивно відреагував на пропозицію Президента України Петра Порошенка про допомогу в оформленні українського громадянства.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім 30-ти особам, які були у списку організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону. Від учасників зустрічі 1 червня стало відомо, що у списку не тридцять, а сорок сім осіб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY