Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ

Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ

15 Травня 2018
1352

Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ

1352
Заступник голови Служби безпеки України Віктор Конононенко повідомив, що затриманого керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України
Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ
Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ

Про це він сказав під час брифінгу у Києві, пише «Укрінформ».

«Особа має подвійне громадянство. Крім процесуальних дій, розглядатиметься і питання позбавлення його громадянства», – сказав пан Кононенко.

Відповідаючи на уточнююче запитання – якого саме громадянства можуть позбавити пана Вишинського, він зауважив: «Українського можем, але судити його краще як громадянина України».

Також заступник голови СБУ зазначив, що 53 тисячі євро, які щомісячно отримував пан Вишинський і розподіляв між структурами та особами на «проведення підривної діяльності» – це тільки доведена сума. «За нашими оперативними даними, сума щомісячна сягає більше 100 тисяч євро», – сказав він.

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського.

Згодом ЗМІ повідомили про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости-Украина» Людмили Лисенко. В СБУ «Детектору медіа» цю інформацію підтвердили та додали, що загалом СБУ провела п’ять обушків у цій справі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости-Украина» підпадають під «державну зраду».

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що затримання в Києві Кирила Вишинського пов'язане не з журналістською, а, можливо, з агентурною діяльністю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду