Надія Бурдей не йде з проекту «Наші гроші»  - спростування інформації від ДМ

Надія Бурдей не йде з проекту «Наші гроші» - спростування інформації від ДМ

4 Травня 2018
2660

Надія Бурдей не йде з проекту «Наші гроші» - спростування інформації від ДМ

2660
Редакція «Наших грошей» повідомила, що Бурдей змінює формат співпраці
Надія Бурдей не йде з проекту «Наші гроші»  - спростування інформації від ДМ
Надія Бурдей не йде з проекту «Наші гроші»  - спростування інформації від ДМ

В тексті останнього моніторінгу  журналістських розслідувань під назвою «Небожителі, або Новий міф про журналістів, які знають, уміють і можуть геть усе» містилася наступна фраза: «За нашими даними, після цього сюжету Надія Бурдєй іде в те, що красиво називається «творчою відпусткою», а насправді є «вільним плаванням». Після Мар'яни Мотрунич це вже друга за останній час серйозна втрата для команди Дениса Бігуса. Дуже прикра втрата, тому що саме «стара гвардія» була головним драйвером проекту. Чи втримають планку інші журналісти? Чи остання ця втрата? Не факт».

Повідомляємо, що Надія Бурдєй не звільняється з проекту, а змінює формат співробітництва з проектом. «Друзі, я не йду з чудової команди BIHUS.info. В новому аналізі жур. розслідувань від «Детектор медіа», як на мене, не зовсім коректне формулювання. В програмі “Наші гроші” я працюю довгих чотири роки. Дещо втомилася. Так буває. Хочеться спробувати щось нове. З такою думкою я живу вже рік. Правда. І мій редактор Денис Бігус про це знає і, здається, розуміє.  Віднедавна я працюю в «Наших грошах» на фрілансі, що дозволяє мені писати і для інших редакцій. Спробувати це саме “щось інше”», - йдеться в пості на фейсбук-сторінці Надії, який був оприлюднений вже після публікації моніторингу.

Також на публікацію ДМ відреагував  керівник «Наших грошей» Денис Бігус, спростувавши інформацію про її звільнення з проекту. «Детектор медиа» написал трогательный абзац, который однозначно читается как  «человек ушел из команды, очень жаль» в ситуации, в которой никто никуда не ушел. Да, Надины сюжеты будут выходить чуть реже, потому что она хочет совершенствоваться в печатке (ну и вообще, четыре года рутины требуют разнообразия). В той или иной форме все журналисты, задействованные в программе, работают еще где-то, или на внешних площадках или на других проектах нашей же организации. Мне было крайне неприятно прочитать, что «Детектору» почему-то виднее, что происходит «на самом деле». Еще мне кажется, что если уж в обзор контента попадает что-то о внутренней жизни редакции «из источников», то к этому можно подойти тщательнее. В целом, не конец света и не драма, просто я считаю эту ситуацию какой-то глупой и на ровном месте возникшей» - повідомив ДМ Денис Бігус.

В свою чергу один з авторів моніторингу Федір Сидорук пояснив:

«Зазначимо, що в моніторингу йшлося не про звільнення Надії Бурдєй з «Наших грошей», а про її бажання паралельно займатися іншими проектами, що ми вважаємо великою втратою саме для команди «НГ». Хибне трактування новини і прикрощі, які ми завдали проекту, очевидно, спричинені нашою некоректною прив’язкою рішення Надії Бурдєй до недавнього звільнення журналістки проекту Мар’яни Мотрунич. Автори моніторингу просять вибачення за цю ненавмисну неточність. Однак вважаємо за необхідне зазначити, що звинувачення команди моніторингу у використанні ненадійних джерел, відсутності процесу перевірки фактів, згаданих у тексті, а також неетичній поведінці є так само некоректними. Команда моніторингу зробить висновки із ситуації і внесе корективи в свою роботу», - підкреслив автор моніторингу.

Редакція ДМ вибачається перед Надією Бурдєй, командою «Наших грошей» та читачами.

Фото: фейсбук-сторінка Надії Бурдей

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду