ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки

ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки

7 Березня 2018
1529

ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки

1529
За даними опитування, здійсненого Інститутом масової інформації, основними загрозами у роботі жінок-журналісток в Україні є погрози та інтернет-тролінг.
ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки
ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки

Такими є дані анонімного анкетування, проведеного Інститутом масової інформації серед журналісток в усіх регіонах України.

За результатами анкетування, 60% медійниць стикалися у зв’язку зі своєю професійною діяльністю з погрозами, нападами чи іншим фізичним насиллям. З них тільки 29% зверталися за захистом до правоохоронних органів.

Респондентки вказали, що частіше стикалися із погрозами (46% опитаних), ніж із нападами, допитами та іншими видами фізичного насильства.

Тролінг і атаки ботів в Інтернеті стали другою за чисельністю категорією, на яку вказували опитані журналістки (34% опитаних згадали про цей вид загроз). Серед інших загроз в Інтернеті 12% представниць мас-медіа назвали злам акаунтів, 9,4% отримували погрозливі листи, на 4,3% здійснювалися фішингові атаки.

Журналісток також просили вказати, де саме вони стикалися із нападами, погрозами та іншими видами перешкоджань. Виявилося, що більшість опитаних стикалася із загрозами при висвітленні конфліктних тем (41%), на акціях протесту (28%), 6,4% зазнавали утисків під час інтерв’ю з людьми при владі.

Експерти ІМІ звертають увагу і на такий факт: 6,4% респонденток вказали, що постраждали у редакції власного медіа.

Анкетування показало, що кожна п’ята журналістка з опитаних стикалася із різного роду сексуальними домаганнями під час виконання професійних журналістських обов’язків.

Опитані журналістки вказали, що потребують додаткових тренінгів з безпеки саме для жінок (43%), навчань з оцінки і планування ризиків (36%), а також поліпшення охорони офісів редакцій (10%).

Дослідження проводилося методом анонімного анкетного опитування. Загалом було отримано 110 відповідей від журналісток, з них 88% – представниці з усіх регіонів України та 12% – з міста Києва.

Фото: 123rf.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1529
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду