detector.media
07.03.2018 15:44
ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки
ІМІ з’ясував, з якими загрозами стикаються у своїй роботі українські журналістки
За даними опитування, здійсненого Інститутом масової інформації, основними загрозами у роботі жінок-журналісток в Україні є погрози та інтернет-тролінг.

Такими є дані анонімного анкетування, проведеного Інститутом масової інформації серед журналісток в усіх регіонах України.

За результатами анкетування, 60% медійниць стикалися у зв’язку зі своєю професійною діяльністю з погрозами, нападами чи іншим фізичним насиллям. З них тільки 29% зверталися за захистом до правоохоронних органів.

Респондентки вказали, що частіше стикалися із погрозами (46% опитаних), ніж із нападами, допитами та іншими видами фізичного насильства.

Тролінг і атаки ботів в Інтернеті стали другою за чисельністю категорією, на яку вказували опитані журналістки (34% опитаних згадали про цей вид загроз). Серед інших загроз в Інтернеті 12% представниць мас-медіа назвали злам акаунтів, 9,4% отримували погрозливі листи, на 4,3% здійснювалися фішингові атаки.

Журналісток також просили вказати, де саме вони стикалися із нападами, погрозами та іншими видами перешкоджань. Виявилося, що більшість опитаних стикалася із загрозами при висвітленні конфліктних тем (41%), на акціях протесту (28%), 6,4% зазнавали утисків під час інтерв’ю з людьми при владі.

Експерти ІМІ звертають увагу і на такий факт: 6,4% респонденток вказали, що постраждали у редакції власного медіа.

Анкетування показало, що кожна п’ята журналістка з опитаних стикалася із різного роду сексуальними домаганнями під час виконання професійних журналістських обов’язків.

Опитані журналістки вказали, що потребують додаткових тренінгів з безпеки саме для жінок (43%), навчань з оцінки і планування ризиків (36%), а також поліпшення охорони офісів редакцій (10%).

Дослідження проводилося методом анонімного анкетного опитування. Загалом було отримано 110 відповідей від журналісток, з них 88% – представниці з усіх регіонів України та 12% – з міста Києва.

Фото: 123rf.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY