Суд продовжив арешт житомирського блогера Муравицького на два місяці

Суд продовжив арешт житомирського блогера Муравицького на два місяці

16 Лютого 2018
1586

Суд продовжив арешт житомирського блогера Муравицького на два місяці

1586
15 лютого Корольовський районний суд Житомира продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 квітня блогеру Василю Муравицькому, якого звинувачують у державній зраді
Суд продовжив арешт житомирського блогера Муравицького на два місяці
Суд продовжив арешт житомирського блогера Муравицького на два місяці

Про це йдеться в ухвалі суду, яку на засіданні зачитала суддя Ніна Янчук, повідомляє «Укрінформ».

Адвокат блогера Андрій Доманський звернувся із клопотанням про заміну своєму підзахисному запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт. Натомість прокурор Вадим Левченко відхилив клопотання сторони захисту.

«Суд відмовляє в задоволенні клопотання сторони захисту про заміну запобіжного заходу Муравицькому тримання під вартою на домашній арешт та продовжує йому строк тримання під вартою до 15 квітня 2018 року. Ухвала оскарженню не підлягає», –  повідомила суддя.

Як повідомляє «Укрінформ», пану Муравицькому оголосили обвинувальний акт. Йому передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Наступні засідання суду заплановані на 13 березня, 29 березня або 26 квітня.

Нагадаємо, блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йомму про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, житомирський блогер з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

3 серпня стало відомо, що 32-річного блогера на два місяці взято під варту. Пана Муравицького було арештовано без права на заставу. Згодом Олена Бережна, директорка ГО «Інститут правової політики і соціального захисту», повідомила, що захист блогера з Житомира Василя Муравицького, якого СБУ підозрює у державній зраді, подасть апеляцію на його арешт.

25 серпня базована у Нью-Йорку міжнародна організація Комітет захисту журналістів закликала українську владу негайно звільнити журналіста-фрілансера Василя Муравицького і зняти з нього всі обвинувачення.

У вересні справу було передано досуду.

Фото: Страна.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1586
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду