Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими

Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими

14 Лютого 2018
1076

Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими

1076
Український режисер, кримчанин Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у російському місті Лабитнангі своїй сестрі Наталії Каплан. Розмова тривала три хвилини
Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими
Сенцов уперше подзвонив із колонії і дав зрозуміти, що чекає обміну полоненими

Про це сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає «Громадське радіо».

«Уперше з Лабитнангі подзвонив Олег. Каже, що передача і гроші на рахунок поки не потрібні. Як і раніше, відмовляється від побачень. Сказав: «Я чекаю іншого». Чесно йому відповіла, що поки ступор повний. Натякає на обмін полоненими. Я знову намагалася йому пояснити, що політв’язні відокремлені від полонених і його цей процес не стосується. Здається, він цього досі не розуміє. Дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв’язок тривав всього три хвилини», — написала пані Каплан. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 лютого Олег Сенцов, який утримується в колонії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, написав листа російській журналістці та правозахисниці Зої Свєтовій.

«Отримала листа від Олега Сенцова. У нього все як і раніше. Читає по дві книжки на тиждень. Вивчив англійську. Тільки практикувати її в ямальській зоні ні з ким. Листів писати не любить. Настрій стабільний. Почувається не дуже. Температура на вулиці 20 градусів морозу. Сніг лежить вже три місяці. Почав отримувати «Нову газету» — говорить, що прийшло одразу кілька номерів», — переповіла зміст листа Зоя Свєтова.

Вона закликала писати Олегу Сенцову, хоча й він «відповідатиме рідко».

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1076
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду