Олег Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську

Олег Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську

6 Лютого 2018
1404

Олег Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську

1404
Український режисер кримчанин Олег Сенцов, який утримується в колонії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, написав листа російській журналістці та правозахисниці Зої Свєтовій.
Олег Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську
Олег Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську

Про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на сторінку правозахисниці у Facebook.

«Отримала листа від Олега Сенцова. У нього все як і раніше. Читає по дві книжки на тиждень. Вивчив англійську. Тільки практикувати її в ямальській зоні ні з ким. Листів писати не любить. Настрій стабільний. Почувається не дуже. Температура на вулиці 20 градусів морозу. Сніг лежить вже три місяці. Почав отримувати «Нову газету» — говорить, що прийшло одразу кілька номерів», — переповіла зміст листа Зоя Свєтова.

Вона закликала писати Олегу Сенцову, хоча й він «відповідатиме рідко».

«Але думаю, все одно це супер важливо. А взагалі те, що він як і раніше сидить там, так, як і інші невинні українці, зокрема — ганьба нам усім. Треба вимагати і від нашої влади, і від української, і від західної, щоб їх випустили», — зазначила правозахисниця.

Учора стало відомо, що зарубіжні діячі культури передали у посольство Росії в Парижі звернення із закликом звільнити Олега Сенцова. Петицію, під якою стоїть понад 3,5 тисячі підписів, передано російському керівництву. Ініціатори звернення розраховують, за їх словами, на так зване «вікно можливостей» перед ЧС-2018 в Росії - на зразок того, що було перед Олімпіадою в Сочі, коли Путін звільнив Ходорковського і Pussy Riot.

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років колонії, нагородили орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова.

Український режисер перебуває у виправній колонії №8 «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1404
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пролетарий
2261 дн. тому
сколько пользы от "сидения" а если бы еще и кайлом поработал вгрызаясь в мерзлоту, еще бы приобрел поучительного...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду