Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка

Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка

12 Лютого 2018
1171

Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка

1171
Україна готова обміняти на журналіста Романа Сущенка, ув’язненого в Росії, затриманих на Донбасі російських солдатів.
Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка
Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil, повідомляє ТСН. 

«Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли на нашу землю як вбивці, щоб натомість звільнили Сущенка», - цитує видання заяву Петра Порошенка.

Глава держави також запевнив, що Україна прагне визволити усіх українців, які утримуються в Росії.

«Сущенко, Сенцов, багато кримських татар: ми хочемо повернути їх», - наголосив Президент України, додавши, що кримський режисер Олег Сєнцов перебуває в РФ вже майже чотири роки.

Зазначається, що інтерв’ю відбувалося напередодні дня народження Романа Сущенка, 7 лютого.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент Петро Порошенко з нагоди дня народження українського журналіста Романа Сущенка, який незаконно утримується в московському СІЗО «Лефортово», пообіцяв зробити все можливе, щоб Сущенко якомога швидше повернувся в Україну й до своєї родини.

«Український журналіст Роман Сущенко вже другий день народження зустрічає в російському СІЗО, де його за надуманими звинуваченнями утримує кремлівський режим. Однак ми зробимо все можливе, щоб Роман якнайшвидше повернувся на Україну, до своєї родини», - зазначається в записі.

Петро Порошенко також запевнив, що все можливе буде зроблено і для повернення інших українців, які перебувають у заручниках на території РФ, в окупованому Криму та Донбасі.

Нагадаємо, 7 лютого російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

30 вересня 2016 року Романа Сущенка заарештували у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". 

24 січня 2018 року Московський міський суд подовжив термін арешту незаконно затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1171
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду