detector.media
12.02.2018 15:08
Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка
Порошенко сказав, на кого готовий обміняти Сущенка
Україна готова обміняти на журналіста Романа Сущенка, ув’язненого в Росії, затриманих на Донбасі російських солдатів.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil, повідомляє ТСН. 

«Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли на нашу землю як вбивці, щоб натомість звільнили Сущенка», - цитує видання заяву Петра Порошенка.

Глава держави також запевнив, що Україна прагне визволити усіх українців, які утримуються в Росії.

«Сущенко, Сенцов, багато кримських татар: ми хочемо повернути їх», - наголосив Президент України, додавши, що кримський режисер Олег Сєнцов перебуває в РФ вже майже чотири роки.

Зазначається, що інтерв’ю відбувалося напередодні дня народження Романа Сущенка, 7 лютого.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент Петро Порошенко з нагоди дня народження українського журналіста Романа Сущенка, який незаконно утримується в московському СІЗО «Лефортово», пообіцяв зробити все можливе, щоб Сущенко якомога швидше повернувся в Україну й до своєї родини.

«Український журналіст Роман Сущенко вже другий день народження зустрічає в російському СІЗО, де його за надуманими звинуваченнями утримує кремлівський режим. Однак ми зробимо все можливе, щоб Роман якнайшвидше повернувся на Україну, до своєї родини», - зазначається в записі.

Петро Порошенко також запевнив, що все можливе буде зроблено і для повернення інших українців, які перебувають у заручниках на території РФ, в окупованому Криму та Донбасі.

Нагадаємо, 7 лютого російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

30 вересня 2016 року Романа Сущенка заарештували у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". 

24 січня 2018 року Московський міський суд подовжив термін арешту незаконно затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY