У Луцьку кіберполіцейські не порозумілися з журналістами 12 каналу

У Луцьку кіберполіцейські не порозумілися з журналістами 12 каналу

9 Лютого 2018
2439

У Луцьку кіберполіцейські не порозумілися з журналістами 12 каналу

2439
Журналістка 12 каналу Катерина Павлова звинуватила поліцейських у перешкоджанні її професійній діяльності, у Кіберполіції кажуть, що до завершення проведення слідчих дій її співробітники не могли розголошувати журналістам будь-які відомості, щоб не завадити слідству.
У Луцьку кіберполіцейські не порозумілися з журналістами 12 каналу
У Луцьку кіберполіцейські не порозумілися з журналістами 12 каналу

Журналістка 12 каналу Катерина Павлова звинуватила працівників Кіберполіції у перешкоджанні її професійній діяльності і поскаржилася на них до поліції.  

Про це вона написала у Facebook, повідомив власкор IA ZIK. 

«Історія не про майнинг криптовалюти в ЛНТУ, а про те, що держслужбовці досі не навчилися поводитися з журналістами! Тільки й вміють – забирати камери, штовхатися, погрожувати криміналом. Але я з цим миритися не буду. Написала сьогодні заяву у поліцію – про перешкоджання журналістській діяльності, до якої додала копії всіх необхідних документів, в тому числі редакційного завдання. Детальніше – у сюжеті», – написала журналістка.

У приміщенні Луцького національного технічного університету у четвер, 8 лютого, працівники Кіберполіції проводили обшуки. Назватися журналістам, показати посвідчення і прокоментувати ситуацію вони відмовилися, натомість намагалися завадити роботі журналістів і навіть погрожували кримінальними впровадженнями, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Будь-яка інформація, яка буде представлена в ЗМІ, вважатиметься розголошенням таємниці досудового розслідування», - заявив телевізійникам один із кіберполіціянтів.

Прес-секретарка Департаменту Кіберполіції НПУ Юлія Квітко телефоном підтвердила журналістам, що в університеті проходять слідчі дії, і до завершення їх проведення не можна розголошувати будь-які відомості, щоб не завадити слідству.

«Інформацію, яку приховували пошуковики, 12 каналу повідомив начальник поліції Луцька Олег Кічук», - йдеться також у сюжеті. За словами пана Кічука, обшук проводився в рамках відкритого раніше кримінального провадження за статтею 361 ч.2 КК - незаконне втручання в роботу комп’ютерів за попередньою змовою групою осіб.   

     

Як повідомляв «Детектор медіа», у січні в Україні основними порушеннями прав журналістів стали випадки перешкоджання, політичного тиску та обмеження доступу до публічної інформації – по три випадки відповідно.

Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

Фото: скріншот відео 12 каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2439
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду