Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)

Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)

2 Січня 2018
3840

Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)

3840
2 січня об 11:00 у Шевченківському районному суді міста Києва відбудеться судове засідання за позовом Служби безпеки України (СБУ) щодо визначення запобіжного заходу засновнику і директору компанії YouControl Сергію Мільману, якого звинувачують у несанкціонованому доступі до відкритих реєстрів
Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)
Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)

Прокурори вимагають арешт або заставу у 6,5 млн грн, повідомляється на сторінці YouControl у Facebook.

«Тобі потрібно існування незалежної від СБУ інформаційно-аналітичної системи YouControl? Підтримуєш ‒ приходь! – йдеться у повідомленні. – Запрошуємо: депутатів, представників влади, лідерів думок, громадських активістів, журналістів та наших користувачів приєднатися до нас під час розгляду справи в суді. Нам потрібна ваша підтримка і об'єктивне висвітлення ситуації».

Зазначено також, що прокурор і слідчий клопотали про закрите засідання. У YouControl вимагають відкритого розгляду процесу.

«Ми знаємо, що значать відкриті дані для економіки нашої країни, в тому числі в контексті боротьби з корупцією», – повідомляє прес-служба YouControl.

YouControl веде трансляцію із зали суду.

Нагадаємо, що 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше заступник директора з правових питань, адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данило Глоба повідомив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу.

27 березня пан Мільман заявив, що керівництво онлайн-сервісу хотіло написати офіційну пропозицію силовим структурам, які неодноразово просили надати їм доступ до системи YouControl.

YouControl - аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3840
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду