detector.media
02.01.2018 10:45
Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)
Відбудеться суд YouControl з СБУ (ОНОВЛЕНО)
2 січня об 11:00 у Шевченківському районному суді міста Києва відбудеться судове засідання за позовом Служби безпеки України (СБУ) щодо визначення запобіжного заходу засновнику і директору компанії YouControl Сергію Мільману, якого звинувачують у несанкціонованому доступі до відкритих реєстрів

Прокурори вимагають арешт або заставу у 6,5 млн грн, повідомляється на сторінці YouControl у Facebook.

«Тобі потрібно існування незалежної від СБУ інформаційно-аналітичної системи YouControl? Підтримуєш ‒ приходь! – йдеться у повідомленні. – Запрошуємо: депутатів, представників влади, лідерів думок, громадських активістів, журналістів та наших користувачів приєднатися до нас під час розгляду справи в суді. Нам потрібна ваша підтримка і об'єктивне висвітлення ситуації».

Зазначено також, що прокурор і слідчий клопотали про закрите засідання. У YouControl вимагають відкритого розгляду процесу.

«Ми знаємо, що значать відкриті дані для економіки нашої країни, в тому числі в контексті боротьби з корупцією», – повідомляє прес-служба YouControl.

YouControl веде трансляцію із зали суду.

Нагадаємо, що 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше заступник директора з правових питань, адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данило Глоба повідомив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу.

27 березня пан Мільман заявив, що керівництво онлайн-сервісу хотіло написати офіційну пропозицію силовим структурам, які неодноразово просили надати їм доступ до системи YouControl.

YouControl - аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY