Седлецька каже, що її допитав слідчий ГПУ через НАБУ

Седлецька каже, що її допитав слідчий ГПУ через НАБУ

20 Грудня 2017
3376

Седлецька каже, що її допитав слідчий ГПУ через НАБУ

3376
Головна редакторка програми «Схеми» (проект «Радіо Свободи») Наталка Седлецька повідомила, що 19 грудня декілька годин провела на допиті в Генеральній прокуратурі України (ГПУ), під час якого слідчий цікавився, про що журналістка off the record говорила з представниками НАБУ
Седлецька каже, що її допитав слідчий ГПУ через НАБУ
Седлецька каже, що її допитав слідчий ГПУ через НАБУ

Про це журналістка написала на своїй сторінці у Facebook.

«Довелося почати розмову зі слідчим із того, що взагалі означає таке поняття, як off the record – коли спілкування особи з журналістом відбувається на умовах нерозголошення джерела інформації та будь-яких фактичних даних про її отримання».

Журналістка зауважила, що не видаватиме своїх джерел.

«Це – стаття Кримінального процесуального кодексу України, яка захищає мене, мої джерела і все, що з ними пов'язано, від розкриття», – зазначила вона.

Пані Седлецька також повідомила, що журналісти «Схем» безліч разів були на зустрічах «не під запис», але це, як вона зазначила, «ніколи не стане ані предметом публічного обговорення, ані тим більше – запротокольованими свідченнями».

«Я можу і буду давати свідчення про мої опубліковані матеріали, щоб допомагати офіційному слідству. Але про те, з ким і коли я мала спілкування у форматі оф зе рекорд, – ні. Кого б це не стосувалось – Ситника, Луценка, викривача корупції в районній лікарні чи міжнародній корпорації. Це мій професійний обов'язок і право, захищене законом», – написала пані Седлецька.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду