Суд залишив підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія за гратами

Суд залишив підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія за гратами

24 Листопада 2017
1342
24 Листопада 2017
13:24

Суд залишив підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія за гратами

1342
Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила у силі рішення суду першої інстанції стосовно Павла Бялая, який підозрюється у причетності до вбивства журналіста Вячеслава Веремія – попри клопотання його захисника щодо скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Суд залишив підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія за гратами
Суд залишив підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія за гратами

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з ухвалою суду першої інстанції Бялай перебуватиме у СІЗО до 2 грудня.

Окрім Павла Бялая, у справі про вбивство журналіста Вячеслава Веремія проходить також Юрій Крисін.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Колишній спортсмен, уродженець Донбасу Юрій Крисін є одним з підозрюваних у нападі на В'ячеслава Веремія. 16 жовтня 2014 року підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту. 

5 травня 2016 року Юрій Крисін, незважаючи на перебування під слідством у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, в складі організованої злочинної групи скоїв розбійний напад на автозаправку. На відеозаписі з камер спостереження видно, що  після побиття одного з охоронців він вистрелив йому в ногу з травматичного зброї.

16 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб для Юрія Крисіна.

У грудні 2016 року стало відомо, що у Києві Апеляційний суд втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна.

1 червня 2017 року Апеляційний суд Києва своїм рішенням залишив під вартою Павла Бялая, підозрюваного у причетності до вбивства В'ячеслава Веремія.
6 жовтня Шевченківський райсуд столиці заслухав одного з ключових свідків у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія. Засідання відбулося у закритому режимі.
Жінка, яка стала очевидцем вбивства, зняла на відео напад на постраждалого та надавала йому першу допомогу після поранення. За словами адвоката матері В’ячеслава Веремія Вікторії Дейнеки, свідок упізнала одного з обвинувачених у цій справі - Юрія Крисіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1342
Читайте також
19.02.2016 17:25
Леся Карлова
для «Детектора медіа»
2 348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду