У Кам'янському головреду місцевої газети підпалили гараж

У Кам'янському головреду місцевої газети підпалили гараж

20 Листопада 2017
1550
20 Листопада 2017
12:44

У Кам'янському головреду місцевої газети підпалили гараж

1550
У суботу, 18 листопада, ввечері спалахнув гараж головного редактора кам'янської (Дніпропетровщина) газети «Событие Сегодня» Михайла Балтакси. Відомості за фактом події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 ч. 2 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).
У Кам'янському головреду місцевої газети підпалили гараж
У Кам'янському головреду місцевої газети підпалили гараж

Про це повідомляє 5692.com.ua. 

У гаражі чоловік зберігав мотоцикл.

«Весела неділя - мені підірвали гараж, - написав Михайла Балтакса на своїй сторінці в Facebook. - Щось вкинули через вентиляційний отвір (гараж залізний), спочатку сильно горіло, потім вибухало. Вибуховою хвилею вирвало бляшаний дах і погнуло ригелі на врізних воротах. Добре, що мотоцикл тиждень тому відправив на зимове зберігання. Раз на рік сюрпризи - рік тому бойові гранати на ганок редакції підкинули...»

За словами старшого інспектора сектору моніторингу Кам'янського відділу поліції Олени Тимченко, повідомлення про подію надійшло в поліцію близько 20:00 від самого потерпілого. Він повідомив, що біля його будинку на вулиці Сачко, в металевому гаражі, сталося загоряння, і було чути звук, схожий на вибух. В результаті пожежі пошкоджені ворота і дах гаража.

На місці правоохоронці виявили фрагмент тканинної рукавички. Працювали в гаражі і вибухотехніки, які не виявили жодних вибухонебезпечних речовин.

За версією рятувальників, можлива причина пожежі - підпал. Сам потерпілий звернувся в поліцію з письмовою заявою з проханням не проводити ніяких слідчих дій. Однак правоохоронці мають намір розібратися в те, що трапилося. Відомості за фактом події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 ч. 2 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

«Чергова погроза редактору місцевої газети, - написав з цього приводу на своїй сторінці в Facebook журналіст Сергій Гузь. - Це вже шостий за моїми підрахунками випадок за рік у нашому місті: гранати, дві підпалені автівки, підпал друкарні, погрози в інтернеті і ось підрив гараж. Жоден попередній випадок не розкритий. Безкарність процвітає...»

Нагадаємо, підозрілу коробку в пакеті чорного кольору із розташованим зверху гранатометом РПГ-18 виявили 30 грудня 2016 року співробітники газети «Событие сегодня» на ганку будівлі на вулиці Спортивній, 19 у Кам’янському, де розташована редакція і офіс «Автомайдану». Відомості за даним фактом внесені до ЕРДР по ч.1 ст. 296 КК України. Головний редактор газети «Событие сегодня» Михайло Балтакса висловив припущення, що редакцію хотіли залякати.

У ніч проти 12 лютого головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку.

25 лютого близько 2.00 у дворі будинку № 61 по проспекту Конституції у місті Кам’янському згорів автомобіль Citroën C5, який належить Станіславу Мілославському, правозахиснику, видавцеві, редактору газети «Антимафия».

31 березня о 4.40 в поліцію Кам'янського (Дніпропетровська область) надійшло повідомлення, що горить будівля міської друкарні на вулиці Соборній, 4. Правоохоронці з’ясували, що невідомі закидали друкарню «коктейлями Молотова». Директорка друкарні Тетяна Кулінич заявила, що пов’язує інцидент із друком газети «Антимафия». В цей же день група невідомих відібрала у Станіслава Милославського врятований від знищення тираж «Антимафии» простоо на Призаводська площі.

14 квітня з'явилася інформація про смерть місцевого правозахисника Станіслава Мілославського, який випускав безкоштовну газету «Антимафия» і був керівником правозахисної організації «Антимафия». Інформацію про смерть підтвердили у лікарні швидкої допомоги. Станіславу Мілославському було 62 роки. За два тижні перед цим на нього було скоєно напад.

У квітні головний редактор кам’янського видання «Город 5692» (Днепропетровська область) Сергій Гузь звернувся до міжнародних та українських медіаорганізацій з проханням втрутитися у ситуацію «у зв’язку з катастрофічним погіршенням свободи слова на Дніпропетровщині, реальній загрозі діяльності та безпеці журналістів ЗМІ».

У вересні поліція міста Кам’янського (Дніпропетровська область) повідомила, що поки не розкрила жоден зі злочинів проти ЗМІ та проти журналістів, скоєних наприкінці 2016-го і в 2017 році.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Великій Димерці (Київська область) журналістам Анатолію Гаркуші («Трибуна-Бровари») та Віталію Литвиненку («Громадський захист Київщини» – «Гроза»), які працювали на першій сесії селищної ради Великодимерської об’єднаної громади, невідомі порізали колеса їхніх авто.

Фото: Facebook Михайла Балтакси

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1550
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду