Мер Олександрії публічно звинуватив блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив поліцією

Мер Олександрії публічно звинуватив блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив поліцією

26 Грудня 2017
2344

Мер Олександрії публічно звинуватив блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив поліцією

2344
Міський голова Олександрії (Кіровоградська область) Степан Цапюк під час громадського обговорення бюджету міста на 2018 рік звинуватив місцевого блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив заявою до поліції
Мер Олександрії публічно звинуватив блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив поліцією
Мер Олександрії публічно звинуватив блогера Руслана Гаврилова у несплаті податків та пригрозив поліцією

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як доказ своїх слів посадовець навів дані з декларації дружини блогера, яка є державним службовцем та, відповідно, звітувала про доходи сім’ї на початку поточного року. Крім того, під час свого виступу Цапюк пригрозив блогеру звернутись до прокуратури та департаменту захисту економіки Нацполіції.

«Я б ще зрозумів якби ця інформація стосувалась особисто мене, однак міський голова почав обговорювати мою сім’ю, тещу за якою я доглядаю. Це вже переходить рамки адекватності», – прокоментував ситуацію блогер.

21 грудня на засіданні виконкому Степан Цапюк знову згадав про доходи блогера та його сім’ї. Блогер наголошує, що це вже не перші випади з боку нинішнього очільника міста.

За інформацією ІМІ, загалом за 2017 рік пан Цапюк неодноразово порушував права журналістів на доступ до інформації, проводячи не лише прес-конференції, а й цілком публічні події лише за присутності провладних ЗМІ.

За словами блогера, конфлікт з мером триває вже чотири роки. Відтоді, як він заснував свій блог «Моя Олександрія» і почав там писати.

«У нього упереджене ставлення до мене, як до журналіста. Він вважає, що все, що я пишу, я пишу йому на шкоду. Звідки він так думає, я не можу пояснити. Якщо подивитися на мої матеріали, я можу сказати, що вони достатньо рівні. Я рідко коли даю оцінки, я даю факти. Якби моя критика була не аргументованою, то мабуть вже б були напевно якісь суди. У нього були дві спроби подати на мене до суду, два роки тому. По двох матеріалах він подав до суду і по цим двом матеріалам суди визнали, що його претензії необгрунтовані», – розповів він.

За словами Гаврилова, його дружина 22 грудня написала заяву на звільнення після розмови зі Степаном Цапюком.

Також він здивований, що його конфіденційна інформація потрапила до рук міського голови.

«У мене є два основні моменти, до яких я маю претензії і хочу з ними звертатися в поліцію. По-перше, це банківська таємниця. Я не можу зрозуміти, на якій підставі у нашого мера виявились дані Приватбанка. Я вважаю, що тут треба ставити питання про діяльність банку, хто з установи надав цю інформацію», – зазначив Гаврилов.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко, переглянувши відео, вважає, що міський голова порушив етику публічного службовця і порушив презумпцію невинуватості.

«На мою думку, він (міський голова – ред.) зловживає своєю свободою слова, оскільки маючи дані про правопорушення суб’єкт владних повноважень має просто передати їх у правоохоронні органи, максимум – сухо повідомити про таку передачу, а не інформаційно мочити приватного суб’єкта й порушувати презумпцію невинуватості. Тут як мінімум порушення етики публічного службовця», – сказав юрист.

Нагадаємо, 26 квітня, під час проведення засідання Олександрійської міської виборчої комісії, міський голова Олександрії (Кіровоградська область) Степан Цапюк штурхав оператора телекомпанії «Контакт-ЛТД». Цей факт зафіксовано на відео, яке розміщено на офіційному сайті міської ради.

У Олександрійській міській раді на Кіровоградщині відхрестилимся від тиску на журналістів.

 На фото - Степан Цапюк

Фото: Фото – ot.kr.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду