Захист азербайджанського опозиційного журналіста Гусейнова оскаржив його арешт

Захист азербайджанського опозиційного журналіста Гусейнова оскаржив його арешт

23 Жовтня 2017
1330

Захист азербайджанського опозиційного журналіста Гусейнова оскаржив його арешт

1330
Захист азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі) подав апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про тримання журналіста під вартою протягом 18 днів.
Захист азербайджанського опозиційного журналіста Гусейнова оскаржив його арешт
Захист азербайджанського опозиційного журналіста Гусейнова оскаржив його арешт

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката Гусейнова Дмитра Мазурка.

«Тільки-но з суду. Зареєстрували апеляцію, чекаємо, коли розпишуть суддю і призначать розгляд справи», – розповів пан Мазурок.

За його словами, скаргу подано до Апеляційного суду Київської області. Призначення дати розгляду справи адвокат очікує протягом трьох днів.

Як повідомляв пан Мазурок, захисники журналіста і представники посольства Нідерландів провели міграційну перевірку і з’ясували, що Фікрат Гусейнов у Нідерландах отримав політичний притулок.

Сам журналіст всі звинувачення пов’язує із професійною діяльністю і констатує: якщо українська влада видасть його Азербайджану, там його очікує смерть.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову) у вигляді 18 діб арешту.

На фото: Фікрат Гусейов (праворуч)

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1330
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду