Черкаський телеканал «Антена» заявив, що чиновник міськради погрожував журналістам фізичною розправою

Черкаський телеканал «Антена» заявив, що чиновник міськради погрожував журналістам фізичною розправою

13 Жовтня 2017
2178

Черкаський телеканал «Антена» заявив, що чиновник міськради погрожував журналістам фізичною розправою

2178
Черкаський телеканал «Антена» повідомляє, що директор департаменту ЖКХ Черкаської міської ради Олександр Яценко погрожував фізичною розправою знімальній групі каналу та депутату міськради Олексію Романову.
Черкаський телеканал «Антена» заявив, що чиновник міськради погрожував журналістам фізичною розправою
Черкаський телеканал «Антена» заявив, що чиновник міськради погрожував журналістам фізичною розправою

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сюжет, оприлюднений на сайті телеканалу.

Інцидент стався 12 жовтня, коли знімальна група разом з працівниками служб міськвиконкому на доручення міського голови Черкас Анатолія Бондаренка інспектували берегову смугу Дніпра на предмет виявлення незаконного капітального будівництва.

За інформацією каналу, Олександр Яценко ймовірно є власником забудови берегової смуги в мікрорайоні міста Дахнівці. Весною цього року телекомпанія зняла сюжет про захоплення берегової смуги, облаштування причалу і засипання будівельними відходами плавнів в районі Дахнівки. Однак, зазначає канал, поліція та прокуратура тоді проігнорували звернення активістів та журналістів і не вжили жодних заходів, щоб зупинити незаконні роботи в охоронній зоні гідротехнічної споруди, яка утворює так звану дахнівську дамбу.

Восени цього року місцеві мешканці повідомили депутата міськради Олексія Романова про масштабні роботи, що активно ведуться в районі бази рибоохорони. Олексій Романов виступив з відповідною заявою на сесії міськради, а міський голова Анатолій Бондаренко доручив чиновникам розібратися в питанні.

Як йдеться у сюжеті, розібратися їм завадив колишній член ОЗУ «Торпеди», а нині чиновник Олександр Яценко, що під’їхав разом із невідомими особами на автомобілі і в грубій формі почав погрожувати фізичною розправою і ображати депутата та журналістів.

Як з’ясував ІМІ, на місці події перебували журналіст Валерій Воротник та оператор Борис Скуцький.

Як розповів ІМІ Валерій Воротник, інцидент стався, коли вони вже закінчили зйомку та збирали апаратуру.

«Коли ми вже спаковувалися, під’їхало авто, в ньому сидів Яценко, він на березі Дніпра будує маєток. Посипалися мати, образи, погрози фізичною розправою. Він казав, звертаючись до депутата і до нас, у блатній манері, щоб ми забиралися звідти», – розповів журналіст, зазначивши, що вони на той час перебували далеко від будь-якої приватної власності.

Журналісти та депутат звернулися до поліції із заявами про погрози та перешкоджання журналістській діяльності.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у Чернівцях знімальній групі місцевого телеканалу ТВА – журналістці Юлії Стеранці та оператору Денису Жиряду – перешкоджали у виконанні професійної діяльності під час зйомки сюжету про виселення зі спірної квартири.

Нагадаємо, за 9 місяців 2017 року експерти ІМІ зафіксували 206 порушень свободи слова (без окупованих територій Криму та Донбасу). Найбільшу кількість порушень було скоєно у категоріях перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (64 випадки), обмеження доступу до інформації (31 випадок), та погроз і залякування журналістів (26).

Фото: antenna.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2178
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
2357 дн. тому
Так уже задолбали эти игры, разборки с подачи мера. 100% больше не буду за него голосовать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду