Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times

Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times

17 Серпня 2017
850

Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times

850
«Доручив запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які несправедливо потрапили під безпідставні підозри», - повідомив Президент України у Facebook
Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times
Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times

Президент України Петро Порошенко доручив запросити в Україну авторів резонансної статті в американському виданні The New York Times щодо можливих поставок українських ракетних двигунів до Північної Кореї.

Про це йдеться на сторінці Президента України у Facebook.

«Вдячний редакції видання The New York Times за привернуту в світі увагу до потенціалу ракетно-космічного комплексу України. Елегантний, хоча і не найбільш вдалий спосіб. Ракетні технології ми не передаємо, а міжнародний режим нерозповсюдження зберігаємо і підтримуємо – відповідально, – зазначено в повідомленні. - Доручив запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які несправедливо потрапили під безпідставні підозри. Це був би правильний крок з боку поважного видання, яке відповідально ставиться до довіри своєї читацької аудиторії».

Нагадаємо, газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з «чорного ринку» - ймовірно, від українського заводу «Південмаш», який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

У відповідь секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Як повідомляв «Детектор Медіа», заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зазначив: заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

У середу, 16 серпня, Президент Петро Порошенко доручив провести розслідування оприлюдненої в американській газеті The New York Times інформації про можливе потрапляння українських комплектуючих до ракет в КНДР.

Фото: Вектор Ньюз

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду