detector.media
17.08.2017 09:34
Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times
Порошенко запросив в Україну авторів скандальної статті в The New York Times
«Доручив запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які несправедливо потрапили під безпідставні підозри», - повідомив Президент України у Facebook

Президент України Петро Порошенко доручив запросити в Україну авторів резонансної статті в американському виданні The New York Times щодо можливих поставок українських ракетних двигунів до Північної Кореї.

Про це йдеться на сторінці Президента України у Facebook.

«Вдячний редакції видання The New York Times за привернуту в світі увагу до потенціалу ракетно-космічного комплексу України. Елегантний, хоча і не найбільш вдалий спосіб. Ракетні технології ми не передаємо, а міжнародний режим нерозповсюдження зберігаємо і підтримуємо – відповідально, – зазначено в повідомленні. - Доручив запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які несправедливо потрапили під безпідставні підозри. Це був би правильний крок з боку поважного видання, яке відповідально ставиться до довіри своєї читацької аудиторії».

Нагадаємо, газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з «чорного ринку» - ймовірно, від українського заводу «Південмаш», який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

У відповідь секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Як повідомляв «Детектор Медіа», заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зазначив: заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

У середу, 16 серпня, Президент Петро Порошенко доручив провести розслідування оприлюдненої в американській газеті The New York Times інформації про можливе потрапляння українських комплектуючих до ракет в КНДР.

Фото: Вектор Ньюз

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY