НСЖУ назвала переможців творчих конкурсів з нагоди Дня журналіста

НСЖУ назвала переможців творчих конкурсів з нагоди Дня журналіста

6 Червня 2017
4098

НСЖУ назвала переможців творчих конкурсів з нагоди Дня журналіста

4098
Теми війни та вимушених переселенців – є провідними серед матеріалів, які надійшли на творчі конкурси Національної спілки журналістів України (НСЖУ), що традиційно проводяться з нагоди Дня журналіста
НСЖУ назвала переможців творчих конкурсів з нагоди Дня журналіста
НСЖУ назвала переможців творчих конкурсів з нагоди Дня журналіста

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Один із переможців у номінації «Журналіст року» – журналіст і письменник Леонід Логвиненко із Харкова.

«Його книжка «Місячна соната війни» – це підсумок кількох десятків поїздок на передову. У своїх розповідях, віршах, есе, фотографіях він показав звичайних людей, які мають мирні професії, але опинилися на війні», – йдеться у релізі НСЖУ.

Серед переможців у спеціальній номінації «Кращий журналістський матеріал про події на Сході України» – радіоп’єса «Бліндаж», автором якої є журналіст «Радіо Запоріжжя», учасник АТО Герман Дубінін.

«Він сам служив у ЗСУ, був мобілізований під час шостої хвилі. На війні отримав двостороннє запалення легенів, перебував у кількох шпиталях. Саме там йому спала на думку ідея цієї п’єси, яка потім була адаптована до радіо», – повідомляє Спілка.

Для запису й озвучування п’єси було задіяно 15 працівників «Радіо Запоріжжя».

Кращою регіональною газетою цьогоріч визнано «33 канал» (Вінниця). Спілка зазначає, що за своє 25-річчя видання стало одним з найтиражніших в Україні. Має наклад майже 104 тис примірників. Зараз це вже медіакорпорація з сучасним видавничим комплексом, де друкуються газети з інших областей без жодних «спонсорських» коштів.

Кращою місцевою газетою стала «Новый путь» із Лисичанська Луганської області.

«Видання успішно з комунального перетворилося на приватне, засноване працівниками трудового колективу. Має збалансовану змістовну  модель, є лідером за тиражем серед районок не лише Сходу країни – тираж номеру становить понад 7 тисяч примірників», – повідомляє НСЖУ.

Кращою обласною організацією стала Запорізька ОО НСЖУ.  У її структурі 798 членів Спілки та 60 первинних організацій. Майже третина від загальної кількості членів – це молодь до 40 років. Спілка зазначає, що організація має свій сайт, який активно наповнюється та має значну відвідуваність.

Окрім переможців, також було відзначено роботи, які отримали заохочувальні грамоти.

У журі творчих конкурсів цього року працювали голова НСЖУ Сергій Томіленко, секретарі Спілки Зоя Шарикова та Костянтин Григоренко, а також президент фонду «Журналістська ініціатива» Людмила Мех та журналістка і громадська діячка Ірина Федорів.

У релізі повідомляється, що протягом найближчих двох місяців у НСЖУ планує організувати спеціальну міні-конференцію з питань професійних стандартів та якості сучасних медіа, на якій переможцям творчих конкурсів будуть врученні відзнаки та цінні подарунки.

Підсумки творчих конкурсів НСЖУ – 2017

Переможці за номінаціями:

«Журналіст року»

  • Логвиненко Леонід, автор книги «Місячна соната війни», власкор газети «Сільські вісті» та оглядач сайту «Главное», м.Харків
  • Левченко Ірина, власкор газети «Факти і коментарі», м. Запоріжжя
  • Кульбака Григорій, журналіст газети «Вісті», м.Слов’янськ Донецька область

Кращий журналістський матеріал (фоторепортаж, серія) про події на сході України (в зоні АТО)

  • Серія матеріалів про воїнів-героїв, долю їхніх родин; автор – Леся Садомська, газета «Подільські вісті», м.Хмельницький
  • Радіоп’єса «Бліндаж»; автор – журналіст «Радіо Запоріжжя», учасник АТО Герман Дубінін, звукорежисер Сергій Конашевич, ТАО радіомовлення ПАТ НСТУ «Запорізька регіональна дирекція»

«Журналістська  акція»

  • «Російський солдат, кидай рушницю, іди додому!» - постійна рубрика листів росіян на підтримку українців та проти російської агресії на Сході (газета «Голос України», організатор акції – завідувач парламентського відділу газети Наталія Яременко)
  • «Нові сусіди» - серія матеріалів про інтеграцію вимушених переселенців із зони АТО (газета «Обрії Ізюмщини», м.Ізюм, Харківська область)

Краща регіональна (обласна) газета – газета «33-й канал», м. Вінниця, головний редактор Анатолій Жучинський.

Спеціальна відзнака «За оригінальну модель газетної справи»колективне підприємство «Редакція газети «Діалог», м. Кропивницький, головний редактор Анатолій Безтака

Краща місцева газета – «Новый путь», м.Лисичанськ Луганської області. Головний редактор – Олена Китаєва

Краще регіональне радіо – радіостанція «Тиса-ФМ» (м.Ужгород, структурний підрозділ філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Закарпатська регіональна дирекція». Директор ТВО радіопрограм – Євген Тичина)

Краща обласна організація НСЖУ – Запорізька обласна організація НСЖУ, голова Наталія Кузьменко, відповідальний секретар Валентина Манжура

Краща первинна журналістська організація

  • Первинна організація НСЖУ при телерадіокомпанії «Вінтера» (м.Вінниця, філія ПАТ «НСТУ» «Вінницька регіональна дирекція». Секретар організації – Марина Тепленко)
  • Первинна організація НСЖУ при телерадіостудії Міноборони «Бриз» (м.Одеса. Секретар організації – Іван Чміль)

 Краще регіональне інтернет-медіа –інтернет-медіа «Про Бердянськ. Біз»

Кращий фотознімок – «Фронтовий альбом» - серія робіт фотокореспондента газети «Голос України» Олександра Клименка, м.Київ

Заохочення

За активну участь у Конкурсі, створення майстерних журналістських матеріалів та здобуття визнання аудиторії, нагороджуються Почесною грамотою НСЖУ:

  • конкурсанти у номінації «Кращий журналістський матеріал (фоторепортаж, серія) про подіїна сходіУкраїни (в зоні АТО)»:
  • Аліна Комарова, фронтовий фотокореспондент газети «Приазовский рабочий», м.Маріуполь
  • Редакція газети «Донбасс.Неделя»
  • Творчо-знімальна група теленарису про загиблого воїна АТО "Завжди в строю. Мирослав Мисла", Філія ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція»
  • конкурсант у номінації «Журналіст року» – Михайло Попович, м.Ужгород
  • конкурсанти у номінації «Журналістська акція»
  • Міжрегіональний фестиваль журналістики, присвячений В.І.Вернадському (м.Полтава, квітень 2017р.), ініціатива Дніпропетровської обласної організації НСЖУ
  • Міська кампанія за життя у стилі «еко» (м.Пологи Запорізької області), ініціатива редакції газети «Пологівські вісті»
  • Кампанія на захист радіостанції «Тиса-ФМ» - #savetysafm (центр – м.Ужгород), ініціатива журналістів радіостанції «Тиса-ФМ», підтримана громадськими активістами, митцями та радіослухачами
  • конкурсанти у номінації «Краща міськрайонна газета»
  • «НовийДень», м.Мелітополь
  • «Край», м.Городенка Івано-Франківської області
  • «Південна зоря», м.Бердянськ
  • «Гадяцький вісник», м.Гадяч Полтавської області
  • конкурсант у номінації «Краща регіональна газета» – «Поліські новини», м.Новоград-Волинський, Житомирська область. Головний редактор – Леся Гудзь
  • конкурсант у номінації «Краще корпоративне видання – газета «Гірник» (видання ДП «Львіввугілля», м.Червоноград. Редактор – Людмила Гуменюк)
  • конкурсант у номінації «Краще регіональне інтернет-медіа» – ІА «Вичерпно», м. Черкаси
  • конкурсант у номінації «Краще регіональне радіо – радіо «Сокаль» (Львівська область. Гендиректор – Олександр Новацький)

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, в Україні відзначається День журналіста. Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко привітав колег із професійним святом та закликав медійників до солідарності.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4098
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду