У Конотопській міськраді журналістку облили фарбою

У Конотопській міськраді журналістку облили фарбою

16 Травня 2017
1383

У Конотопській міськраді журналістку облили фарбою

1383
16 травня під час пленарного засідання Конотопської міської ради (Сумська область) позаштатній кореспондентці газети «Сумщина» Інні Панченко облили фарбою обличчя.
У Конотопській міськраді журналістку облили фарбою
У Конотопській міськраді журналістку облили фарбою

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Зазначено, що інцидент стався під час конфлікту між прибічниками і противниками міського голови Конотопа Артема Семеніхіна. Окрім журналістки, постраждав також депутат Сумської облради Сергій Демеха та кілька активістів.

За словами редактора газети «Сумщина» Сергія Моші, журналістка незадовго до цього висвітлювала політичне протистояння в Конотопі – 27 квітня 2017 року у номері 17 газети вийшов її матеріал «Конотопські пристрасті: поразка мера чи звичайний “договірняк"».

ІМІ повідомляє, що поліція відкрила кримінальне провадження за ст.296 ч.2 Кримінального Кодексу України («Хуліганство»).

Начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола Лушпієнко призначив проведення службового розслідування силами апарату Головного управління поліції області із залученням представників громадськості та членів депутатського корпусу Конотопа.

Прес-секретар Нацполіції області Ельвіра Біганова повідомила, що до Конотопа виїхали працівники слідчого управління ГУНП та обласної прокуратури для збору матеріалів по кримінальному провадженню, у результаті чого буде, зокрема, вирішено, чи кваліфікувати порушену справу за статтею 171 ККУ («Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста»).

Нагадаємо, на початку квітня журналіст, редактор сайту Sumy.Today Євген Охріменко звернувся із заявою до поліції через погрози, які він отримав у зв’язку з публікацією на сайті новини про голову Сумської обласної держадміністрації.

На фото – Інна Панченко

Фото - Facebook Сергія Моші

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду