У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера

У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера

7 Березня 2017
1168

У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера

1168
10 березня Деснянський районний суд міста Чернігова розгляне скаргу журналіста Владислава Савенка на постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень з боку охоронців тоді ще кандидата в мери Владислава Атрошенка.
У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера
У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Скаргу подав сьогодні (6 березня – ред.). Бо виходить, що 7 листопада 2015 року з філармонії "розбійника-журналіста" культурно за ручку виводив один охоронець. А всі інші стояли на безпечній відстані. Хоча одразу давали свідчення, що ми з охоронцем мало не билися "в партері", як самбісти, – написав журналіст. – Але керівництво поліції Чернігова захотіло закрити справу. Хоча, тільки з одним свідком, з яким виник конфлікт, був перехресний допит. Інші "несуни тіла" – морозяться, то не хочуть іти на допит, то "слухавку не беруть". Їм ніколи, уже частина працює в комунальній поліції».

Зокрема, у своїй скарзі журналіст просить суд у процесі підготовки справи до розгляду витребувати в слідчому відділі Чернігівського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області матеріали даного кримінального провадження, а також скасувати постанову слідчого від 22.02.2017 року про закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у лютому слідчий Чернігівської поліції через відсутність складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 КК, закрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста, голову чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронцями тодішнього народного депутата від БПП Владислава Атрошенка.

Фото: Олександр Ломак

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду