У Чернігові слідчий не побачив злочину у перешкоджанні журналісту охоронцями мера

У Чернігові слідчий не побачив злочину у перешкоджанні журналісту охоронцями мера

27 Лютого 2017
1329

У Чернігові слідчий не побачив злочину у перешкоджанні журналісту охоронцями мера

1329
Слідчий Чернігівської поліції через відсутність складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 КК, закрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста, голову чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронцями тодішнього народного депутата від БПП Владислава Атрошенка
У Чернігові слідчий не побачив злочину у перешкоджанні журналісту охоронцями мера
У Чернігові слідчий не побачив злочину у перешкоджанні журналісту охоронцями мера

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 Сам інцидент стався у Чернігові ще 7 листопада 2015 року під час передвиборчої кампанії. За свідченням журналіста, він намагався проводити зйомку у приміщенні місцевої філармонії, де мала розпочатися зустріч з Владиславом Атрошенком. Але охоронець викликав підмогу і четверо людей у цивільному напали на Владислава Савенка і повалили на підлогу. У нього відібрали фотокамеру, після чого винесли з приміщення на вулицю, де повернули фотокамеру і загублені під час інциденту окуляри. Після інциденту у Савенка виявили пошкодження руки  та наклали гіпс.

Охорону тодішнього кандидата на посаду міського голови Владислава Атрошенка на той час очолював Віталій Хрустицький. Нині, як зазначає ІМІ, він очолює новостворене комунальне підприємство «Муніципальна поліція».

У вересні 2016 року прокуратура вже закривала справу начебто через відсутність складу злочину. Після розголосу в ЗМІ прокуратура скасувала постанову про закриття кримінального провадження у зв’язку із неповнотою розслідування.

На сьогоднішній момент, за словами речника обласної поліції Сергія Бриля, журналіст має право відповідно до ст. 303 та 304 Кримінального кодексу у суді оскаржити постанову про закриття цієї справи протягом 10 днів.

Журналіст Савенко зараз з адвокатом вивчає матеріали справи для подання оскарження.

«Якщо права дійде до суду, то з легкістю спростую всі заперечення охорони. Вони стверджують, що просто лагідно вивели мене з залу. Але ж є як мінімум чотири свідки, які підтвердять як мене виносили з цього залу», - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2015 року у Чернігові на голову чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка накинулись охоронці народного депутата від БПП Владислава Атрошенка та повалили на підлогу, відібравши фотокамеру. Депутат вибачився перед журналістом і заявив, що охоронці, причетні до інциденту, відсторонені від виконання своїх обов’язків.

За фактом завдання тілесних ушкоджень чернігівському журналісту Владиславу Савенку охороною народного депутата Владислава Атрошенка міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 статті 125 (легке тілесне ушкодження).

Нагадаємо, днями слідчі у Харкові відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ККУ щодо заяви про перешкоджання знімальній групі програми «Ревізор: Магазини» Нового каналу.

На фото - Владислав Савенко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду