detector.media
07.03.2017 12:45
У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера
У Чернігові журналіст оскаржуватиме закриття справи проти охорони мера
10 березня Деснянський районний суд міста Чернігова розгляне скаргу журналіста Владислава Савенка на постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень з боку охоронців тоді ще кандидата в мери Владислава Атрошенка.

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Скаргу подав сьогодні (6 березня – ред.). Бо виходить, що 7 листопада 2015 року з філармонії "розбійника-журналіста" культурно за ручку виводив один охоронець. А всі інші стояли на безпечній відстані. Хоча одразу давали свідчення, що ми з охоронцем мало не билися "в партері", як самбісти, – написав журналіст. – Але керівництво поліції Чернігова захотіло закрити справу. Хоча, тільки з одним свідком, з яким виник конфлікт, був перехресний допит. Інші "несуни тіла" – морозяться, то не хочуть іти на допит, то "слухавку не беруть". Їм ніколи, уже частина працює в комунальній поліції».

Зокрема, у своїй скарзі журналіст просить суд у процесі підготовки справи до розгляду витребувати в слідчому відділі Чернігівського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області матеріали даного кримінального провадження, а також скасувати постанову слідчого від 22.02.2017 року про закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у лютому слідчий Чернігівської поліції через відсутність складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 КК, закрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста, голову чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронцями тодішнього народного депутата від БПП Владислава Атрошенка.

Фото: Олександр Ломак

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY