Журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов розказав подробиці затримання у Мінську

Журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов розказав подробиці затримання у Мінську

1 Лютого 2017
2453

Журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов розказав подробиці затримання у Мінську

2453
Український журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов, якого 1 лютого було затримано у Мінську через заборону в’їзду до РФ, повертається до України 2 лютого
Журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов розказав подробиці затримання у Мінську
Журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов розказав подробиці затримання у Мінську

Про це журналіст розказав «Детектору медіа» телефоном з Білорусі.

«У мене все добре. Я перебуваю в Мінську, на засіданні Тристоронньої контактної групи. Чекаю результатів»,  – сказав він.

Журналіст розказав подробиці свого затримання та зазначив, що мінські правоохоронці до нього силу не застосовували.

«Можно сказати, що сила не застосовувалася, але була загроза. Мене брали за руки та казали, що одягнуть кайданки та зроблять протокол про опір. Але я не можу сказати, що сила була застосована, - повідомив він. – Їх обурило те, що я не хотів їхати з ними один, а лише зі своїм колегою».

За словами журналіста, у відділку міліції він знаходився 4 години.

«Протримали з 2 годин ночі до 6 ранку. Три години я чекав людину, яка зі мною згодом розмовляла. Я просто чекав цей час. Це звичайний прийомний пункт. Зі мною обмінювалися якимись фразами. Говорили про те, що я в якомусь списку знаходжусь, але не могли сказати в якому саме – українському чи російському. Тому вони мене і привели, – розказав журналіст. – Коли я спілкувався з офіцером МВС, він намагався зрозуміти, які саме претензії у РФ можуть бути до мене. Він питав, чи був я учасником бойових дій, на якій стороні; на кого та в чиїх інтересах працюють наші видання; як ми висвітлюємо події на Донбасі. Такого плану».

Пан Сизов зазначив, що не розуміє причину затримання.

«Може, це якесь непорозуміння, а, може, в рамках якоїсь боротьби з інакомисленням в РФ... Я, чесно кажучи, не розумію, чим можу їм загрожувати», - зазначив журналіст.

До України Сизов повертається 2 лютого.

«Мені повідомили, що у відповідності до їх порядку, я маю покинути країну протягом 24-х годин, але припису не дали. Я їм повідомив, що у мене квиток на літак на більш пізній час. На що вони сказали, що їх це влаштовує. Вилітаю завтра вранці», - додав журналіст.

Нагадаємо, журналіста «Громадського ТБ Донбасу» Віталія Сизова, який вилетів до Білорусі, щоб висвітлювати роботу Тристоронньої контактної групи у Мінську, 1 лютого затримала місцева міліція. Згодом журналіста відпустили з вимогою покинути країну протягом 24-х годин.

На фото - Віталій Сизов

Фото: Facebook Сизова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду