ІМІ вручив нагороди за кращі розслідування у місцевих ЗМІ

ІМІ вручив нагороди за кращі розслідування у місцевих ЗМІ

19 Листопада 2016
4197
19 Листопада 2016
19:15

ІМІ вручив нагороди за кращі розслідування у місцевих ЗМІ

4197
Інститут масової інформації (ІМІ) нагородив переможців Конкурсу журналістських розслідувань корупції та зловживання владою у роботі місцевого самоврядування.
ІМІ вручив нагороди за кращі розслідування у місцевих ЗМІ
ІМІ вручив нагороди за кращі розслідування у місцевих ЗМІ

Вручення премій відбулося 19 листопада під час Восьмої всеукраїнської конференції журналістських розслідувань.

Нагороди вручила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

«Ми знаємо, як важко не лише провести розслідування, а й опублікувати його в місцевих ЗМІ. Для нас регіональні журналісти – герої. Дуже важливі розслідування саме на місцевому рівні. Це всесвітній тренд – community медіа, бо вони говорять мовою громад, а в США, приміром, великі корпорації нерідко роблять свої розслідування на основі напрацювань регіональних журналістів», - зазначила вона у вітальному слові.

Нагадаємо, перше місце у Конкурсі журналістських розслідувань корупції та зловживання владою у роботі місцевого самоврядування розділили стаття Юрія Горбача «"Рукавичка" або Як під Луцьком влада і наближені роздерибанили майже 6 гектарів землі», опублікована на інформаційно-аналітичному порталі «Четверта влада», та розслідування Марії Землянської «Битва за Оазис», яке вийшло в програмі «Слідство.інфо».

Друге місце розділили розслідування Ольги Фоменко «Асоциальная защита: ремонты за бюджетные деньги в квартирах пенсионеров Днепра выходят "золотыми" и добротными лишь на бумаге», опубліковане у дніпровському виданні «Бюро UA», та матеріал Тетяни Гайдабас і Олени Нефьодової  «Земля для избранных», опубліковане Центром журналістських розслідувань (Миколаїв). 

Третє місце зайняло розслідування житомирського журналіста Тараса  Боросовського  «Кому належить Житомиробленерго», опубліковане на сайті мережі викривачів Corrupt UA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду