МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії

МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії

3 Жовтня 2016
1383

МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії

1383
Міністерство закордонних справ з’ясовує обставини затримання українського журналіста інформагентства «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, якого ФСБ звинувачує у шпигунстві
МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії
МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії

Про це у своєму Twitter повідомила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

 «Терміново з'ясовуємо обставини затримання журналіста Укрінформу в РФ, в т.ч. питання негайного доступу укр консулів», - написала вона.

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. Наприклад, у жовтні 2013 року він опублікував свою статтю на сайті «Укрінформу» під назвою «Чорний рік для газет у Франції: втеча в цифру».

Пізніше Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Українське національне агентство «Укрінформ» поширило заяву щодо затримання у Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Національна спілка журналістів України відреагувала на арешт у Москві власкора інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка та закликає міжнародні медіаорганізації втрутитися у цю ситуацію.

Фото: www.5.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду