detector.media
03.10.2016 10:27
МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії
МЗС з’ясовує обставини затримання журналіста «Укрінформу» в Росії
Міністерство закордонних справ з’ясовує обставини затримання українського журналіста інформагентства «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, якого ФСБ звинувачує у шпигунстві

Про це у своєму Twitter повідомила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

 «Терміново з'ясовуємо обставини затримання журналіста Укрінформу в РФ, в т.ч. питання негайного доступу укр консулів», - написала вона.

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. Наприклад, у жовтні 2013 року він опублікував свою статтю на сайті «Укрінформу» під назвою «Чорний рік для газет у Франції: втеча в цифру».

Пізніше Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Українське національне агентство «Укрінформ» поширило заяву щодо затримання у Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Національна спілка журналістів України відреагувала на арешт у Москві власкора інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка та закликає міжнародні медіаорганізації втрутитися у цю ситуацію.

Фото: www.5.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY