У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію

У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію

18 Серпня 2016
1297

У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію

1297
Блогер з Севастополя Юрій Ільченко, який з Криму втік на материк, вважає хворою фантазією звинувачення в педофілії, висунуте проти нього підконтрольним Росії Слідчим комітетом Севастополя
У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію
У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію

Про це пише «Крим.Реалії».

На прес-конференції 17 серпня в Києві пан Ільченко зазначив, що після арешту йому погрожували звинуваченнями у педофілії.

«Погрожували різними статтями, різними термінами. Я зустрічався з жінкою, у якої була дочка. Але вони дали мені найкращі характеристики, написали, що не тільки в діях – навіть на словах нічого поганого не було. Якби у них (слідчих – ДМ) щось було проти мене подібне, мене б не перевели на домашній арешт», – сказав Ільченко.

Заява про звинувачення пана Ільченка в педофілії з'явилося на сайті севастопольського Слідкому 17 серпня.

Нагадаємо, Севастопольський Слідчий комітет РФ в окупованому Росією Криму оголосив в розшук місцевого жителя, блогера Юрія Ільченка, який був заарештований ФСБ Росії в липні 2015 року та втік з-під домашнього арешту на материкову частину України.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко, якого окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», втік з-під домашнього арешту в Криму.

Про знущання в кримському СІЗО Юрій Ільченко розказав 17 серпня в Києві під час прес-конференції. За його словами, під час утримання в слідчому ізоляторі Сімферополя його били співробітники російських силових відомств і співкамерники з вимогою відмовитися від українського громадянства і визнати себе координатором «Правого сектора» в Севастополі.

За словами пана Ільченка, він був звільнений із СІЗО і переведений на домашній арешт 2 червня. Після цього він вирішив тікати на материкову Україну, щоб уникнути повторного арешту за аналогічними звинуваченнями.

Він стверджує, що втік, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінкордону з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також пан Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

На фото - Юрій Ільченко

Фото: Інна Анітова, «Крим.Реалії»

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду