detector.media
18.08.2016 10:00
У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію
У Криму слідчі «приписують» блогеру Ільченку педофілію
Блогер з Севастополя Юрій Ільченко, який з Криму втік на материк, вважає хворою фантазією звинувачення в педофілії, висунуте проти нього підконтрольним Росії Слідчим комітетом Севастополя

Про це пише «Крим.Реалії».

На прес-конференції 17 серпня в Києві пан Ільченко зазначив, що після арешту йому погрожували звинуваченнями у педофілії.

«Погрожували різними статтями, різними термінами. Я зустрічався з жінкою, у якої була дочка. Але вони дали мені найкращі характеристики, написали, що не тільки в діях – навіть на словах нічого поганого не було. Якби у них (слідчих – ДМ) щось було проти мене подібне, мене б не перевели на домашній арешт», – сказав Ільченко.

Заява про звинувачення пана Ільченка в педофілії з'явилося на сайті севастопольського Слідкому 17 серпня.

Нагадаємо, Севастопольський Слідчий комітет РФ в окупованому Росією Криму оголосив в розшук місцевого жителя, блогера Юрія Ільченка, який був заарештований ФСБ Росії в липні 2015 року та втік з-під домашнього арешту на материкову частину України.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко, якого окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», втік з-під домашнього арешту в Криму.

Про знущання в кримському СІЗО Юрій Ільченко розказав 17 серпня в Києві під час прес-конференції. За його словами, під час утримання в слідчому ізоляторі Сімферополя його били співробітники російських силових відомств і співкамерники з вимогою відмовитися від українського громадянства і визнати себе координатором «Правого сектора» в Севастополі.

За словами пана Ільченка, він був звільнений із СІЗО і переведений на домашній арешт 2 червня. Після цього він вирішив тікати на материкову Україну, щоб уникнути повторного арешту за аналогічними звинуваченнями.

Він стверджує, що втік, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінкордону з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також пан Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

На фото - Юрій Ільченко

Фото: Інна Анітова, «Крим.Реалії»

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY