Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО

Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО

17 Серпня 2016
895

Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО

895
Житель Севастополя Юрій Ільченко, якого заарештувала Федеральна служба безпеки Росії в липні 2015 року за «пропаганду міжнаціональної ворожнечі, екстремізм та сепаратизм», розказав, як над ним знущалися російські силовики
Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО
Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО

Про це повідомляє «Крим.Релалії».

Про знущання в кримському СІЗО пан Ільченко розказав 17 серпня в Києві під час прес-конференції. За його словами, під час утримання в слідчому ізоляторі Сімферополя його били співробітники російських силових відомств і співкамерники з вимогою відмовитися від українського громадянства і визнати себе координатором «Правого сектора» в Севастополі.

«Били як співробітники, так і співкамерники, били по нирках, по голові, по хребту, щоб залишити якомога менше слідів і завдати якомога більше страждань», – сказав він та зазначив, що сусідам по камері з-поміж злочинців-рецидивістів представники силових відомств Росії обіцяли зменшення термінів ув'язнення в обмін на тиск на Ільченка. Блогер послався на слова одного із сусідів по камері, який зізнався в цьому.

«Їм обіцяли коротші терміни ув'язнення, якщо вони змусять прийняти мене російське громадянство», – додав він.

За словами пана Ільченка, він був звільнений із СІЗО і переведений на домашній арешт 2 червня 2016 року. Після цього він вирішив тікати на материкову Україну, щоб уникнути повторного арешту за аналогічними звинуваченнями.

«У мене були тисячі постів в інтернеті..., які вони (російська влада – ДМ) вважали антиросійськими», – сказав Ільченко.

Він стверджує, що втік, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінкордону з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також пан Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

За словами пана Ільченка, його батько і мати, яка є інвалідом 1 групи, переїхали до нього на материкову Україну.

Нагадаємо, власник приватної школи іноземних мов в Севастополі Юрій Ільченко був заарештований співробітниками ФСБ Росії після того, як він на своїй сторінці в інтернеті закликав українську владу до повної блокади Криму, а також до позбавлення кримчан, які отримали російські паспорти, українського громадянства. Також його звинуватили в перепості зі сторінки одного із засновників партії «Правий сектор», депутата Верховної РадиДмитра Яроша. З моменту арешту Ільченко про його долю не було практично ніякої інформації.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко, якого окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», втік з-під домашнього арешту в Криму та анонсував свый виступит на прес-конференції в Києві 17 серпня.

На фото -  Юрій Ільченко

Фото: "Крим.Реалії"

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
895
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду