detector.media
17.08.2016 14:36
Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО
Блогер Ільченко, який втік з Криму, розказав, як його били в сімферопільському СІЗО
Житель Севастополя Юрій Ільченко, якого заарештувала Федеральна служба безпеки Росії в липні 2015 року за «пропаганду міжнаціональної ворожнечі, екстремізм та сепаратизм», розказав, як над ним знущалися російські силовики

Про це повідомляє «Крим.Релалії».

Про знущання в кримському СІЗО пан Ільченко розказав 17 серпня в Києві під час прес-конференції. За його словами, під час утримання в слідчому ізоляторі Сімферополя його били співробітники російських силових відомств і співкамерники з вимогою відмовитися від українського громадянства і визнати себе координатором «Правого сектора» в Севастополі.

«Били як співробітники, так і співкамерники, били по нирках, по голові, по хребту, щоб залишити якомога менше слідів і завдати якомога більше страждань», – сказав він та зазначив, що сусідам по камері з-поміж злочинців-рецидивістів представники силових відомств Росії обіцяли зменшення термінів ув'язнення в обмін на тиск на Ільченка. Блогер послався на слова одного із сусідів по камері, який зізнався в цьому.

«Їм обіцяли коротші терміни ув'язнення, якщо вони змусять прийняти мене російське громадянство», – додав він.

За словами пана Ільченка, він був звільнений із СІЗО і переведений на домашній арешт 2 червня 2016 року. Після цього він вирішив тікати на материкову Україну, щоб уникнути повторного арешту за аналогічними звинуваченнями.

«У мене були тисячі постів в інтернеті..., які вони (російська влада – ДМ) вважали антиросійськими», – сказав Ільченко.

Він стверджує, що втік, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінкордону з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також пан Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

За словами пана Ільченка, його батько і мати, яка є інвалідом 1 групи, переїхали до нього на материкову Україну.

Нагадаємо, власник приватної школи іноземних мов в Севастополі Юрій Ільченко був заарештований співробітниками ФСБ Росії після того, як він на своїй сторінці в інтернеті закликав українську владу до повної блокади Криму, а також до позбавлення кримчан, які отримали російські паспорти, українського громадянства. Також його звинуватили в перепості зі сторінки одного із засновників партії «Правий сектор», депутата Верховної РадиДмитра Яроша. З моменту арешту Ільченко про його долю не було практично ніякої інформації.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко, якого окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», втік з-під домашнього арешту в Криму та анонсував свый виступит на прес-конференції в Києві 17 серпня.

На фото -  Юрій Ільченко

Фото: "Крим.Реалії"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY