Вбивство Павла Шеремета організовували не менше п'яти осіб

Вбивство Павла Шеремета організовували не менше п'яти осіб

23 Липня 2016
2553

Вбивство Павла Шеремета організовували не менше п'яти осіб

2553
У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля
Вбивство Павла Шеремета організовували не менше п'яти осіб
Вбивство Павла Шеремета організовували не менше п'яти осіб

Про це пише «РБК-Україна», посилаючись на «джерело».

Як пише видання, вибуховий пристрій було встановлено під двері автомобіля, в якому загинув Шеремет.

«Діяла група близько п’яти осіб. Закладка була під двері, а не рульову колонку», – цитує «РБК-Україна». 

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що вбивця Павла Шеремета діяв у складі групи.

Вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман висловив вимогу до правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Павла Шеремета.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликалапокарати винних у вбивстві Павла Шеремета.

Речник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Кристоф Драєрзакликав до швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

22 липня в Києві в «Українському домі» відбулася церемонія прощання з Павлом Шереметом. Церемонію відвідав, зокрема, Президент Петро Порошенко.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

23 липня Павла Шеремета поховають у Мінську.

На фото - Павло Шеремет

Фото: www.bbc.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду