Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко

Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко

22 Липня 2016
2070

Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко

2070
Журналісти 17-го каналу, які першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета, перебувають у полі зору правоохоронців і будуть допитані. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу в Закарпатській області.
Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко
Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко

«У тому числі і журналісти сумно відомого каналу, які випадково встигають першими на резонансні вбивства, перебувають у полі зору правоохоронців та будуть допитані», - цитує слова генпрокурора його прес-секретар Лариса Сарган.

Юрій Луценко повідомив, що вбивця був не один і частину групи видно на відео: «Ми займаємося аналізом всіх відеоматеріалів. Єдине, що можу повідомити, – що вбивця був не один і частину цієї групи ми вже бачимо на відео. Зараз робиться все, щоб отримати експертний висновок про тип вибухівки і самого вибухового пристрою, а також ряд інших дій стосовно осіб, які були на місці закладання вибухівки».

За словами генпрокурора, завдяки співпраці з ФБР слідство матиме інформацію про тип вибухівки та вибухового пристрою: «Спільна слідчо-оперативна група, яка створена на базі слідчого управління МВС, працює на базі центрального апарату з учорашнього дня. Тільки що мав переговори про порядок залучення експертів ФБР США. Це дозволяє нам законодавство, і я дав певні вказівки на те, щоб процесуальний керівник з Генпрокуратури зробив певні дії для того, щоб вже з сьогоднішнього дня ці експерти почали працювати в українському легальному полі. … За допомогою ФБР ми будемо мати інформацію про тип вибухівки та вибухового пристрою».

Нагадаємо, український журналіст Павло Шеремет загинув зранку 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Машина належала його цивільній дружині, засновниці «Української правди» Олені Притулі. Самої пані Притули в авто не було.

Першими на місці трагедії опинилися журналісти 17-го каналу, які зняли і розмістили відео, в якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим. 17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину пана Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

Фото - Facebook Лариси Сарган

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2070
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду