detector.media
22.07.2016 17:40
Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко
Журналістів 17-го каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко
Журналісти 17-го каналу, які першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета, перебувають у полі зору правоохоронців і будуть допитані. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу в Закарпатській області.

«У тому числі і журналісти сумно відомого каналу, які випадково встигають першими на резонансні вбивства, перебувають у полі зору правоохоронців та будуть допитані», - цитує слова генпрокурора його прес-секретар Лариса Сарган.

Юрій Луценко повідомив, що вбивця був не один і частину групи видно на відео: «Ми займаємося аналізом всіх відеоматеріалів. Єдине, що можу повідомити, – що вбивця був не один і частину цієї групи ми вже бачимо на відео. Зараз робиться все, щоб отримати експертний висновок про тип вибухівки і самого вибухового пристрою, а також ряд інших дій стосовно осіб, які були на місці закладання вибухівки».

За словами генпрокурора, завдяки співпраці з ФБР слідство матиме інформацію про тип вибухівки та вибухового пристрою: «Спільна слідчо-оперативна група, яка створена на базі слідчого управління МВС, працює на базі центрального апарату з учорашнього дня. Тільки що мав переговори про порядок залучення експертів ФБР США. Це дозволяє нам законодавство, і я дав певні вказівки на те, щоб процесуальний керівник з Генпрокуратури зробив певні дії для того, щоб вже з сьогоднішнього дня ці експерти почали працювати в українському легальному полі. … За допомогою ФБР ми будемо мати інформацію про тип вибухівки та вибухового пристрою».

Нагадаємо, український журналіст Павло Шеремет загинув зранку 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Машина належала його цивільній дружині, засновниці «Української правди» Олені Притулі. Самої пані Притули в авто не було.

Першими на місці трагедії опинилися журналісти 17-го каналу, які зняли і розмістили відео, в якому Павла Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим. 17 канал пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину пана Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

Фото - Facebook Лариси Сарган

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY