ФБР підключиться до розслідування вбивства Павла Шеремета – «Українська правда»

ФБР підключиться до розслідування вбивства Павла Шеремета – «Українська правда»

20 Липня 2016
1855

ФБР підключиться до розслідування вбивства Павла Шеремета – «Українська правда»

1855
Президент Петро Порошенко отримав згоду від Федерального бюро розслідувань (ФБР) Сполучених Штатів Америки (США) підключитися до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.
ФБР підключиться до розслідування вбивства Павла Шеремета – «Українська правда»
ФБР підключиться до розслідування вбивства Павла Шеремета – «Українська правда»

Про це пише «Українська правда» з посиланням на особисту телефонну розмову Порошенка з головною редакторкою видання Севгіль Мусаєвою-Боровик,  в якій Президент висловив співчуття родичам та колегам вбитого журналіста.

«Президент повідомив, що заради прозорості розслідування попросив про допомогу ФБР, яке надало згоду підключитися до розслідування. Він також дав доручення міністру закордонних справ Павлу Клімкіну запросити до розслідування Europol», пише «Українська правда».

За словами Порошенка, до розслідування підключили найкращих слідчих.

Як пише видання, президент особисто повідомив про рішення надати охорону керівнику «Української правди» Олені Притулі та запропонував її головному редактору видання.

«Він сказав, що він подумки з нами, що це екзамен, що хтось намагається дестабілізувати ситуацію в країн», повідомила Мусаєва-Боровик. – Він сказав, що він на боці УП і готовий 24 години на добу бути на зв'язку».

Нагадаємо, вранці 20 липня журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини керівника «Української правди» Олени Притули, в якій він знаходився.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

У МВС заявили, що журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель українського журналіста Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликає покарати винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста - професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

 На фото - Павло Шеремет

Фото: "Українська правда"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1855
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду