Павла Шеремета поховають в Мінську

Павла Шеремета поховають в Мінську

20 Липня 2016
3106

Павла Шеремета поховають в Мінську

3106
Журналіста Павла Шеремета, який загинув вранці 20 липня в Києві внаслідок вибуху автомобіля, поховають на його батьківщині в Мінську.
Павла Шеремета поховають в Мінську
Павла Шеремета поховають в Мінську

Про це повідомляє видання «Белорусский партизан», посилаючись на матір Шеремета.

Нагадаємо, вранці 20 липня журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини керівника «Української правди» Олени Притули, в якій він знаходився.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

У МВС заявили, що журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель українського журналіста Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликає покарати винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста - професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

Нагадаємо, Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року в Мінську.Після закінчення середньої школи вступив на історичний факультет Білоруського державного університету. Закінчивши три курси, пішов із цього вузу і вступив на факультет міжнародних економічних відносин Білоруського економічного університету.

У 1996 році працював головним редактором «Білоруської ділової газети». У тому ж році був призначений завідувачем білоруським бюро Громадського російського телебачення (ГРТ).

Зарекомендував себе як противник режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У 1998 році Шеремет почав працювати спеціальним кореспондентом програм «Новини» та «Час» дирекції інформаційних програм ОРТ, а в січні 1999 року обійняв посаду шеф-редактора російської і зарубіжної кореспондентської мережі дирекції інформаційних програм ОРТ. У 2008 році покинув телеканал.

У 2012 році створив інтернет-видання «Історична правда».

З вересня 2013 по 2014 рік працював ведучим програми «Прав? Так!» на Громадському телебаченні Росії. Після цього почав співпрацю з виданням «Українська правда», в подальшому став його виконавчим директором.

Павло Шеремет протягом останніх п'яти років жив у Києві.

У червні 2015 року запустив авторський проект «Діалоги» на каналі «24». З вересня 2015 року – ведучий на «Радио Вести», де він вів щоденну програму «Утро Павла Шеремета» по буднях з 8:00 до 11:00.

На фото - Павло Шеремет, radio.vesti-ukr.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3106
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду