Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста

Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста

26 Травня 2016
1696

Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста

1696
Поліція порушила кримінальне провадження за ст. 171. ч.1 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) за фактом нападу 25 травня у Херсоні чоловіка депутатки Суворовської районної ради Тараса Бурди на журналіста видання «Мост», представника Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області, регіонального координатора всеукраїнського руху «Під контролем» Сергія Нікітенка. Журналіст отримав травму голови.
Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста
Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста

Про це постраждалий повідомив у своєму Facebook.

«Справу порушили за статтею 171 ч. 1.», - написав журналіст Сергій Нікітенко.

Водночас місцеве видання «Херсон.Online» повідомляє, що після інциденту із травмування Сергія Нікітенка в соціальних мережах розгорнулась дискусія, крапку у якій поставило підтвердження ІМІ, що постраждалий є регіональним представником інституту і займався під час нападу журналістською діяльністю.

«Відзначимо, що учасники конфлікту з боку Бурди у поліції і в соцмережах стверджують, що Нікітенко не є журналістом. Але як виявилося, Нікітенко - представник столичного Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області. Про це повідомляється на сторінці ІМІ в матеріалі про який нещодавно трапився конфлікт. Також вказується, що Нікітенко під час конфлікту з Бурдою займався журналістською діяльністю», - пише видання.

Гліб Канєвський, експерт Центру «Ейдос», стверджує, що напад на Сергія Нікітенка пов’язаний із його журналістською діяльністю.

«Учора в Херсоні розбили голову журналісту Сергію Нікітенку. Регіональниому координатору всеукраїнського руху "Під контролем", який нещодавно розпочав досліджувати політичну корупцію на місцевому рівні. Розбили просто на площі Свободи. Одразу після мітингу з нагоди звільнення Надії Савченко. На заході Сергій намагався задати питання місцевим депутатам від Укропу щодо резонансних корупційних подій, які сталися у Херсоні нещодавно. Нападник – колишній банкір, а нині спонсор місцевого Укропу Тарас Бурда. Вирвав з рук Сергія планшет, і розбив цим пристроєм голову журналісту», - написав він у блозі на «Українській правді».

Нагадаємо, 25 травня у Херсоні чоловік депутатки Суворовської районної ради Тарас Бурда напав на журналіста видання «Мост», представника Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області Сергія Нікітенка, розбивши йому голову планшетом і знищивши таким чином сам пристрій.

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1696
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Еще один Юзер
2885 дн. тому
Да потому, что "МОСТ" славится своей бредятиной, которую они засылают в сеть! Зайдите на УкрНет и найдите их новости! Любой нормальный человек прочитав любой их пост про себя подумает: "Аааааа, это мост, почитаем чисто по ржать)))), тут верить нечему..." Никитенко советую на будущее одевать кевларавую каску)))) ДИБИЛ!!!!!
Юзер
2885 дн. тому
А почему журналист первым ударил этого Бурду? Да ещё и сзади, продолжая это снимать! Посмотрите сами на видео! https://youtu.be/n-nItyjtk6I
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду