detector.media
26.05.2016 15:27
Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста
Відкрито провадження за фактом нападу на херсонського журналіста
Поліція порушила кримінальне провадження за ст. 171. ч.1 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) за фактом нападу 25 травня у Херсоні чоловіка депутатки Суворовської районної ради Тараса Бурди на журналіста видання «Мост», представника Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області, регіонального координатора всеукраїнського руху «Під контролем» Сергія Нікітенка. Журналіст отримав травму голови.

Про це постраждалий повідомив у своєму Facebook.

«Справу порушили за статтею 171 ч. 1.», - написав журналіст Сергій Нікітенко.

Водночас місцеве видання «Херсон.Online» повідомляє, що після інциденту із травмування Сергія Нікітенка в соціальних мережах розгорнулась дискусія, крапку у якій поставило підтвердження ІМІ, що постраждалий є регіональним представником інституту і займався під час нападу журналістською діяльністю.

«Відзначимо, що учасники конфлікту з боку Бурди у поліції і в соцмережах стверджують, що Нікітенко не є журналістом. Але як виявилося, Нікітенко - представник столичного Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області. Про це повідомляється на сторінці ІМІ в матеріалі про який нещодавно трапився конфлікт. Також вказується, що Нікітенко під час конфлікту з Бурдою займався журналістською діяльністю», - пише видання.

Гліб Канєвський, експерт Центру «Ейдос», стверджує, що напад на Сергія Нікітенка пов’язаний із його журналістською діяльністю.

«Учора в Херсоні розбили голову журналісту Сергію Нікітенку. Регіональниому координатору всеукраїнського руху "Під контролем", який нещодавно розпочав досліджувати політичну корупцію на місцевому рівні. Розбили просто на площі Свободи. Одразу після мітингу з нагоди звільнення Надії Савченко. На заході Сергій намагався задати питання місцевим депутатам від Укропу щодо резонансних корупційних подій, які сталися у Херсоні нещодавно. Нападник – колишній банкір, а нині спонсор місцевого Укропу Тарас Бурда. Вирвав з рук Сергія планшет, і розбив цим пристроєм голову журналісту», - написав він у блозі на «Українській правді».

Нагадаємо, 25 травня у Херсоні чоловік депутатки Суворовської районної ради Тарас Бурда напав на журналіста видання «Мост», представника Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області Сергія Нікітенка, розбивши йому голову планшетом і знищивши таким чином сам пристрій.

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY