У Херсоні стався напад на місцевого журналіста, представника ІМІ

У Херсоні стався напад на місцевого журналіста, представника ІМІ

26 Травня 2016
1584

У Херсоні стався напад на місцевого журналіста, представника ІМІ

1584
25 травня у Херсоні чоловік депутатки Суворовської районної ради Тарас Бурда напав на журналіста видання «Мост», представника Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області Сергія Нікітенка, розбивши йому голову планшетом.
У Херсоні стався напад на місцевого журналіста, представника ІМІ
У Херсоні стався напад на місцевого журналіста, представника ІМІ

Про це повідомляє ІМІ.

За словами Сергія Нікітенка, інцидент стався на площі Свободи в центрі міста після мітингу, організованого на честь звільнення льотчиці Надії Савченко.

Конфлікт почався після того, як депутат міськради від партії «Укроп» Олена Мазур відібрала планшет у журналіста.

«Я прийшов туди знімати, з планшетом стрімити звідти. Закінчилась акція, я підійшов до депутатів від "Укропа" Олени Мазур і Віталія Богданова, вирішив взяти коментар з приводу вчорашньої публікації. Я почав запитувати їх стосовно діяльності Мазур як чиновниці щодо використання публічних фінансів і Богданова як депутата міської ради. Почав запитувати про факти, які були в публікації, бо вони мені не відповідали з цього приводу і сьогодні я вирішив скористатися моментом», - розповів Сергій Нікітенко.

Під час зйомки до них підійшов екс-банкір Тарас Бурда. «Він почав мене поливати водою, вставивши у розстібнуту ширинку бутилку, ображати. Я його відштовхнув і почав задкувати від нього. В цей момент підскочила депутат Мазур, вихопила в мене планшет. Я почав кликати на допомогу поліцію, яка якраз з’явилася, і просив їх зафіксувати, що у мене відібрали планшет. І в цей момент Бурда бере планшет і кидає його мені в голову», - розповів Сергій Нікітенко.

За словами журналіста, він попросив поліцейських затримати нападника, але ті лише стояли біля нього. Після цього учасники конфлікту пішли до райвідділку давати свідчення.

Як розповів журналіст, Тарас Бурда написав на нього заяву, що Сергій Нікітенко був у стані алкогольного сп’яніння.

«Він (Бурда. - Ред.) написав на мене заяву, що я напав на них у стані алкогольного сп’яніння, приставав до жінок. Але я не був п’яний. Коли я почав давати поліції пояснення, Бурда пішов», - розповів журналіст.

Внаслідок нападу у журналіста розбито голову

Журналіст написав заяву за фактом нападу і планує надати поліції відео нападу.

У коментарі ІМІ Тарас Бурда зауважив, що журналіст не контролював себе і вдарив його першим. Він сподівається на дії поліції, яка розбереться у ситуації.

«Сергій Нікітенко, не контролюючи себе, першим вдарив мене на очах п'яти десятків людей. Перед цим вів себе негоже для центральної площі міста. Після інциденту він розповів, що хворіє і можливо ліки з хворобою вплинули на ситуацію. Тому якось ображати або звинувачувати його не хочу, поліція, сподіваюсь, розбереться», - зазначив Тарас Бурда.

Нагадаємо, головний редактор міської газети «Нова Каховка» (Херсонська область) Євген Кавун заявив, що 29 березня Дмитро Васильєв, якого він називає помічником народного депутата від БПП Івана Винника, під час конфлікту в редакційному кабінеті зламав йому руку.

Слідче управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області повідомляє, що за заявою Євгена Кавуна, головного редактора міської газети «Нова Каховка» (Нова Каховка, Херсонська область), щодо тілесних ушкоджень відкрито кримінальне провадження за ст.171 Кримінального кодексу (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1584
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду