Глава Запорізької ОДА звинуватив редакцію сайту в спотворенні його заяви – редакція спростовує

Глава Запорізької ОДА звинуватив редакцію сайту в спотворенні його заяви – редакція спростовує

12 Травня 2016
1118

Глава Запорізької ОДА звинуватив редакцію сайту в спотворенні його заяви – редакція спростовує

1118
5 травня глава Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Костянтин Бриль звинуватив редакцію видання 061.ua в навмисному спотворенні його заяви з приводу «Азова». 061.ua спростовує звинувачення й вимагає очільника ОДА навести докази або вибачитися.
Глава Запорізької ОДА звинуватив редакцію сайту в спотворенні його заяви – редакція спростовує
Глава Запорізької ОДА звинуватив редакцію сайту в спотворенні його заяви – редакція спростовує

Про це йдеться у відкритій заяві 061.ua з цього приводу.

Свої звинувачення на адресу сайту Костянтин Бриль заявив на прес-конференції 5 травня. За словами голови області, видання нібито спотворило його заяву щодо «Азова», аби внести розбрат і дестабілізацію й переслідуючи конкретні цілі.

«... прохання до тих журналістів, у яких коріння сягає далеко за кордон, і до сайту 061.ua в тому числі. На сьогоднішній день ми розбираємося – виявляється, у них акаунти в Криму. Це говорить про те, що їх сайт знаходиться не тут. І, до речі, не перший раз цей сайт спотворює слова влади», - зазначив Костянтин Бриль.

Редакція сайту пояснила, що видання входить в мережу сайтів компанії CityCites, власники якої є громадянами України, що легко перевірити через міністерство юстиції.

«Сайт 061.ua не фінансується ні "з-за кордону", ні будь-якими політичними силами. Ми є незалежним ресурсом, мета якого – об'єктивно висвітлювати події в Запоріжжі та Запорізькій області. Представники обласної влади жодного разу не зверталися до нас з претензіями з приводу "спотворення їх слів" в наших редакційних матеріалах, хоча контакти нашої редакції є в прес-службі обласної влади. Також в нашу редакцію не зверталися представники влади і після публікації від 4 травня про висловлення глави області з приводу "Азова"», - заявляє колектив видання.

Редакція ресурсу заявляє, що під час публікації заяви Костянтина Бриля про «Азов» переслідувала єдину мету – поінформувати читачів про те, що глава області сказав на брифінгу. Видання наголошує на тому, що слова голови ОДА про те, що «Азов» фінансується з боку РФ, раніше за них опублікувала низка інших запорізьких та всеукраїнських сайтів.

«Мова йде не про спотворення інформації журналістами, а про те, що Костянтин Бриль висловився неточно і некоректно, що призвело до саме такого розуміння його слів десятками журналістів. Вважаємо, що глава області, як головна посадова особа регіону, не повинен допускати в своїй публічній заяві висловлювань, які можуть бути трактовані неоднозначно, особливо це стосується тих, які можуть стати причиною дестабілізації ситуації в Запорізькій області. Ми не знаємо, чому Костянтин Бриль сконцентрував увагу саме на нашому сайті, але сподіваємося, що це не пов'язано з низкою критичних публікацій на щодо Фонду сприяння обороні Запорізької області, діяльність якого активно підтримує глава області в своїх публічних зверненнях», - зазначили в редакції.

061.ua вимагає від Костянтина Бриля надати документальні підтвердження його слів про те, що сайт 061 «має коріння далеко за кордоном», і що ресурс навмисне перекрутив його висловлювання. В разі, якщо докази не буде надано, редакція вимагає, аби глава області публічно вибачився за наклеп на адресу видання особисто на прес-конференції або на сторінці в Facebook.

«Якщо цього не відбудеться, редакція 061.ua має намір подати позов до суду на голову Запорізької ОДА Бриля Костянтина Івановича про захист честі, гідності та ділової репутації», - пообіцяла редакція.

Нагадаємо, прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко подав до суду на головного редактора запорізької газети «Горожанин Информ» Андрія Бартиша та вимагає 100 тис. грн. морального відшкодування за матеріали, які публікувала газета. 

На фото - Костянтин Бриль

Фото: hromadske-zp.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду