Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»

Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»

3 Травня 2016
3102

Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»

3102
Премією «Вільна преса Східної Європи» у 2016 році нагороджені представники України, Росії та Азербайджану.
Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»
Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»

Про це 2 травня повідомили засновники премії – німецький фонд ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius і норвезька «Фундація Свобода слова», пише Zaxid.net.

Редакці. сайту «Наші гроші» номінував Норвезький Хельсінкський комітет. Також премією нагороджені російська журналістка Олена Мілашина, яка є кореспондентом «Новой газеты» по Північному Кавказу, та Сеймур Хазі, кореспондент газети «Азадлиг» і ведучий телепрограми «Азербайджан Саати». Азербайджанського журналіста заарештували у 2014 році за звинуваченням нібито у хуліганстві.

Загалом журі розглядало 40 заявок від громадських, правозахисних організацій та інших експертів. Офіційна церемонія нагородження пройде у листопаді в Тбілісі під час міжнародної конференції журналістів.Минулого року премію «Вільна преса Східної Європи» отримало троє представників України - агентство «Слідство. Інфо», Сергій Гармаш і Валентина Самар.  У 2014 році лауреатами стали  Тетяна Чорновол, Юлія Мостова і Мустафа Найєм. У 2013 - Сергій Лещенко. У 2012 – журнал  «Український тиждень», та у 2011 – шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

«Наші гроші» були започатковані у 2010 році. Сайт займається оприлюдненням даних щодо махінацій у державних закупівлях, з державним майном у судових і правоохоронних інституціях.

Премія ім. Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі.

З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» ім.  Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово» (Institusjonen Fritt Ord), який вручає премію «Вільна преса Росії». На здобуття нагороди можуть висуватися журналісти та ЗМІ з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Росії та України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду