КМДА не надала інформації про службове розслідування щодо нелегальної зовнішньої реклами у Києві - «Наші гроші»

КМДА не надала інформації про службове розслідування щодо нелегальної зовнішньої реклами у Києві - «Наші гроші»

21 Серпня 2015
4322
21 Серпня 2015
17:46

КМДА не надала інформації про службове розслідування щодо нелегальної зовнішньої реклами у Києві - «Наші гроші»

4322
КМДА не надала інформації про службове розслідування щодо нелегальної зовнішньої реклами у Києві - «Наші гроші»
КМДА не надала інформації про службове розслідування щодо нелегальної зовнішньої реклами у Києві - «Наші гроші»

Керівник апарату Київської міської держадміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко двічі проігнорував запит видання «Наші гроші» щодо надання інформації про результати службового розслідування по нелегальній зовнішній рекламі в Києві, порушивши Закон «Про доступ до публічної інформації». Про це йдеться в інформації на сайті видання.

 

«Наші гроші» повідомляють, що службове розслідування у сфері видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами та демонтажу нелегальних рекламних конструкцій мали провести до 27 липня.

 

Перевіряти мали Департамент містобудування та архітектури КМДА, який здійснює регулювання діяльності з розміщення реклами у Києві. Департамент контролює та веде облік носіїв, розраховує тариф за користування рекламними площами комунальної власності, а також координує заходи щодо впорядкування розміщення реклами - віддає накази щодо демонтажу нелегальної. Як стверджує видання, відповідальних осіб департаменту на час проведення розслідування було рекомендовано відсторонити.

 

Видання цитує Київського міського голову Віталія Кличка, який зокрема зазначив, що більшу частину дозволів на розміщення бордів отримали лише декілька фірм: «Перше - може бути це службова недбалість, друге - неспроможність зробити, а третє - це кришування тих процесів, які зараз відбуваються». Журналісти стверджують, що мер Кличко порадив готувати заяву на звільнення відповідальному за цей напрямок діяльності Андрієві Вавришу.

 

Виконання завдання щодо розслідування було покладено на керівника апарату КМДА - Володимира Бондаренка.

 

По закінченню терміну, відведеного на службове розслідування, «Наші гроші» звернулися з офіційним запитом до Володимира Бондаренка з проханням надати інформацію щодо його результатів. Запит містив чіткий перелік питань щодо відсторонення посадовців департаменту, зокрема заступника директора департаменту і начальнику служби містобудівного кадастру Андрія Вавриша, а також прохання надати копію звіту за результатами перевірки.

 

17 серпня Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА надіслало відповідь на запит, котра не містила ні відповідей на запитання, ні копії запитуваного документу. Натомість адміністрація прислала копію наказу про звільнення Андрія Вавриша з посади. Наказ за підписом Віталія Кличка датований 12 серпня, а звільнявся пан Вавриш «за власним бажанням». Після повторного запиту Управління надіслало аналогічну відповідь.

 

 

Видання зазначає, що півроку тому в КМДА вже проводили службове розслідування на предмет корупції в даному департаменті і щодо Андрія Вавриша особисто. Тоді корупційних порушень не знайшли.

 

«Наші гроші» нагадують, що ненадання інформації або надання неповної інформації на запит є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації» і такі дії розпорядника інформації можуть бути оскаржені, у тому числі до вищого органу або суду.

 

Нагадаємо, у серпні Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції» № 597-VIII.

 

Зокрема, Законом передбачається спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України. Також  Закон «Про дорожній рух» доповнюється статтею 34-1, якою врегульовується питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду