detector.media
03.05.2016 12:20
Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»
Сайт «Наші гроші» отримав премію «Вільна преса Східної Європи»
Премією «Вільна преса Східної Європи» у 2016 році нагороджені представники України, Росії та Азербайджану.

Про це 2 травня повідомили засновники премії – німецький фонд ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius і норвезька «Фундація Свобода слова», пише Zaxid.net.

Редакці. сайту «Наші гроші» номінував Норвезький Хельсінкський комітет. Також премією нагороджені російська журналістка Олена Мілашина, яка є кореспондентом «Новой газеты» по Північному Кавказу, та Сеймур Хазі, кореспондент газети «Азадлиг» і ведучий телепрограми «Азербайджан Саати». Азербайджанського журналіста заарештували у 2014 році за звинуваченням нібито у хуліганстві.

Загалом журі розглядало 40 заявок від громадських, правозахисних організацій та інших експертів. Офіційна церемонія нагородження пройде у листопаді в Тбілісі під час міжнародної конференції журналістів.Минулого року премію «Вільна преса Східної Європи» отримало троє представників України - агентство «Слідство. Інфо», Сергій Гармаш і Валентина Самар.  У 2014 році лауреатами стали  Тетяна Чорновол, Юлія Мостова і Мустафа Найєм. У 2013 - Сергій Лещенко. У 2012 – журнал  «Український тиждень», та у 2011 – шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

«Наші гроші» були започатковані у 2010 році. Сайт займається оприлюдненням даних щодо махінацій у державних закупівлях, з державним майном у судових і правоохоронних інституціях.

Премія ім. Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі.

З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» ім.  Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово» (Institusjonen Fritt Ord), який вручає премію «Вільна преса Росії». На здобуття нагороди можуть висуватися журналісти та ЗМІ з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Росії та України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY