Савік Шустер уклав угоду з телеканалом «Київ» до кінця 2016 року

Савік Шустер уклав угоду з телеканалом «Київ» до кінця 2016 року

29 Квітня 2016
4521

Савік Шустер уклав угоду з телеканалом «Київ» до кінця 2016 року

4521
Ток-шоу «Шустер live» виходитиме на столичному муніципальному каналі з 29 квітня до 31 грудня 2016 року.
Савік Шустер уклав угоду з телеканалом «Київ» до кінця 2016 року
Савік Шустер уклав угоду з телеканалом «Київ» до кінця 2016 року

ТОВ «Телерадіокомпанія «Всесвітня інформаційна служба» (телеканал 3s.tv) уклало ліцензійну угоду зі столичним муніципальним телеканалом «Київ» щодо трансляції щотижневого ток-шоу «Шустер live»  до кінця 2016 року. Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомила директор телеканалу Світлана Криворучко.

«Ми уклали ліцензійну угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Всесвітня інформаційна служба» до кінця календарного року, тобто до 31 грудня 2016-го. Угода не містить комерційної складової. Рекламу ми будемо продавати самі. Таким чином з 29 квітня ток-шоу щотижня буде транслюватися в нашому ефірі», – сказала директор каналу «Київ», яка не виключає подальшої пролонгації угоди наступного року.

«Детектор медіа» намагається взяти коментар у Савіка Шустера.

Раніше повідомлялося, що ток-шоу «Шустер live» з 29 квітня транслюватиметься на столичному телеканалі «Київ».

У п’ятницю, 29 квітня 2016 року, програму «Шустер Live» також транслюватиме телеканал NewsOne. У коментарі «Детектору медіа» на каналі повідомили, що мова йде про ретрансляцію одного випуску: «З метою інформування глядачів про ситуацію з журналістом Савіком Шустером NewsOne TV та ТОВ "Телерадіокомпанія "Всесвітня інформаційна служба" (телеканал 3s.tv) домовилися про трансляцію п'ятничного випуску "Шустер Live" і на каналі NewsOne о 22:00».

Савік Шустер у коментарі «Детектору медіа» підтвердив, що він не переходить на телеканал NewsOne. Мова про один випуск ток-шоу «Шустер Live», який транслюватиметься на NewsOne 29 квітня з запізненням в 1,5 години - о 22:00. За розкладом він, як завжди, вийде на телеканалі 3s.tv.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна підтвердила цю інформацію. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. Вона уточнила, що Савік Шустер у тому числі є фізичною особою – підприємцем (ФОП), тож, на її думку, може працювати як ФОП, але матиме обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні.

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Директор юридичного департаменту телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Савік Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень (провадження відкрито за фактом, а не проти особи) і центр зайнятості не мав підстав анульовувати його дозвіл на роботу в Україні.

Сам Савік Шустер заявив журналістам, що планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування. Вже після перемовин з Київським міським центром зайнятості та Мінсоцполітики, ведучий оголосивголодування до вирішення справи.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що зустрінеться з міністром соціальної політики Андрієм Ревою щодо ситуації з анулюванням дозволу на роботу в Україні Савіка Шустера.

Свою стурбованість забороною на роботу Савіку Шустеру в Українівисловила представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

Президент Петро Порошенко у своїй заяві повідомив, що сподівається на скоріше вирішення «інциденту» із Савіком Шустером.

Тим часом Державна фіскальна служба України роз’яснила суть своїх претензій до Савіка Шустера та заявила, що планує провести податкову перевірку телеведучого. ДФС звинувачує пана ШУстера в не поданні декларації про отриманий у 2008 році кредит у розмірі 1,34 млн євро, в ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн. А посадовців ТОВ «Савік Шустер студія», генеральним директором якої є Савік Шустер, ДФС звинувачує в заниженні податку на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограми «Шустер live» у 2012-2014 роках.

Фото Максима Поліщука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду